Nintendo kõige tuntum karakter on taas saanud suurt tähelepanu kui mänguloojad andsid teada, et uues animafilmis annab itaallasest torumehele hääle Chris Pratt.

Pratti kõrval teevad filmis kaasa ka Charlie Day, kes mängib Mario venda Luigit, Anya Taylor-Joy annab hääle printsess Peachile, Jack Black mängib pahalast Bowserit ning Seth Rogen Donkey Kongi.

Tegu on järjekordse videomängul põhineva filmiga, mis viimastel aastatel on tehtud. Viimati sai kinodes näha detektiiv Pikachut ning siil Sonicut.

"Super Mario" nostalgiat rõhutas ka Chris Pratt, kes ütles, et mängis lapsena seda mängu palju. Aga Universali stuudio projekt, mis peaks avalduma 2022. aastal, võtab sellega ka suure riski.

Aastate jooksul on tehtud mitmeid ebaõnnestunud filme, mis põhinevad videomängudel. Kõige märkimisväärsem selle juures on 1993. aastal esilinastunud "Super Mario" esimene filmikatsetus, mis oli suur läbikukkumine. Aasta hiljem, 1994. liitus Kylie Minogue Belgia näitleja Jean-Claude van Damme'iga, mängides üheskoos "Tänavakaklejas". Film oli nii halb, et kumbki ei ole seda arusaadavatel põhjustel hiljem enam maininud.

Videomängust film teha tundub paberil lihtne, aga see on keeruline kahel põhjusel. Esiteks, videomängus ei ole karakterid piisavalt välja kujunenud, nagu nt Super Mario enda puhul. Siis on filmitegijatel endal vaja luua karakterite isiksused ning mõelda välja lugu, mis ei ole vaid Mario hüppamine kilpkonnadele, seente tulistamine ja printsessi päästmine. Sellisel juhul oleks film väga lühike.

Teiseks, videomängus pakutav lugu on liialt suur, et 90 või 120 minutilise filmi sisse ära mahtuda. Sellisel juhul saab teha ühest loost või mängust mitu filmi. Õudusmängu "Resident Evil" põhjal tehtud filmid lähevad tihti originaalmaterjaliga vastuollu, aga aastatel 2002-2016 tehtud filme võib lugeda üheks parimaks videomängude põhjal sündinud frantsiisiks.

Chris Pratti eelmine edukas ettevõtmine häälerollis "Lego filmis", kus ta mängis peaosalist Emmet Brickowskit, ei pidanud sarnaste probleemidega tegelema. Tegu ei ole küll videomängu põhjal loodud filmiga, aga tegu on tuntud brändiga ning teatud ootused stuudiol ikka oli. Kuna Legol puudub kindel süžee, siis said filmitegijad selle ise luua, pidades silmas Lego konstruktsioonide etteantud malle.

Millised valikud filmitegijad "Super Mario" filmi jaoks teevad ja kui edukad need on, näitab aeg.