Intsident toimus Clarksoni Mitte Muhvigi talupoe ees Chadlingtoni linnas Oxfordshire'i krahvkonnas. Sündmuskohal olnud inimesed aplodeerisid ja rõõmustasid, vehkisid plakatitega ning karjusid: "Pinnasel on tunded, Clarksonil mitte!"

Telesaatejuht avas poe eelmisel aastal ning soovib nüüd seda laiendada. See aga ei meeldi kohalikele, kelle arvates muudab see liikluse keerulisemaks ja rikub pinnast. Ka kohalik politsei on laienduste vastu.

Protestid eskaleerusid teisipäeva hommikul, kui Clarkson tuli koos oma partneri Lisa Hoganiga poe juurde, et protestijatega rääkida. Protestijad on poe juures telkides ööbinud juba mõnda aega, sodides hoone peale: "Päästke meie murukamar, päästke meie planeet."

Kui pinged kasvasid, vaatas 61-aastane Clarkson sõnatult pealt, kuidas maski kandev ekskavaatorijuht tema tumerohelise Range Roveri kolme tonni mullaga üle valas.

Üks protestijatest seisis autol ja julgustas ekskavaatorijuhti, samal ajal kui teine istus autos ning juhendas tegevust sealt.

Clarkson pöördub korraks enda partneri poole ja nad vahetavad mõned sõnad. Kaks politseinikku vaatavad sündmuseid pealt ega tee midagi. Kõigele lisaks ilmus kuskilt välja ka alasti protestija, kes platsil ringi jooksis, kuid teda politsei Clarksonile ligi ei lasknud.

Sündmuseid filminud tunnistaja sõnas, et tal oli seda nähes Jeremy Clarksonist isegi kahju ning on teinud, mida ta on, aga sellist kohtlemist pole ta ära teeninud.

Hiljem selgus, et tegu oli briti saatejuhtide Ant ja Dec tehtud naljaga, mis oli mõeldud nende saate "Saturday Night Takeaway" episoodi tarvis.