Üleandmise nõusolekuvorm jõudis reedel Wiinipegi kohtusaali. Sellele oli oma allkirja andnud ka Nygard ise, kirjutas BBC. 80-aastast disainerit ootab New Yorgis üheksa erinevat süüdistust naiste ja nooremate kui 14-aastaste tüdrukute uimastamises ning seksuaalses ahistamises.

Nygard eitab süüdistusi ning milleski end süüdi ei tunnista. Tema advokaat Brian Greenspan sõnas, et moemogul nõustus väljaandmisega, et süüdistusi kohtus vaidlustada.

USA võimude kohaselt osales Nygard kümnendi jooksul USAs, Kanadas ja teistes riikides kriminaaltegevuses, milles oli kümneid ohvreid.

Tema vastu detsembris 2020 esitatud süüdistuse kohaselt kasutas Nygard jõudu, pettust ja sundi, et astuda seksuaalvahekorda nii täisealiste kui lastega. Võimude sõnul kasutas Nyrad enda firma mõjuvõimu uute ohvrite värbamiseks ning pidamiseks.

Soome-Kanada multimiljonär asutas Nygard Internationali 1960. aastatel. Ettevõte tegeleb naiste ilutoodete loomisega. Möödunud aastal astus ta FBI uurimise järel tegevjuhi kohalt tagasi. Ta vahistati detsembris oma Winnpegi kodus. Läks ligi aasta, mil USA ja Kanda võimud said Nyradi üleandmises kokkuleppele.