TMW muusikafestivalil esines 177 artisti 21 riigist 29 esitlusõhtul Telliskivi Loomelinnakus, Noblessneris ja vanalinnas. Festivali rahvusvaheliselt nimekaimate esinejate seas olid A Place To Bury Strangers ja DVS1 Ameerika Ühendriikidest, Hatari Islandilt ja Gerd Janson Saksamaalt.

Muusikaprogrammi avas neljapäeval, 30. oktoobril koostöös festivali esitleja Teliaga kontsert Kultuurikatlas, kus Trio ‘95 esituses tuli esmaettekandele Liisa Hõbepappeli poolt festivaliks loodud uudisteos „Sina armas oled manner". Esimest korda kõlas ka rahvusvaheline koostööprojekt „Themes For Great Cities: Tallinn“, mille loojaiks ja esitajaiks on Eesti muusikud Jonas Kaarnamets ja Erki Pärnoja, Taani bändi Mew laulja Jonas Bjerre ning Ameerika muusikaloolane Alex Maiolo. Helilooja ja produtsent Sander Mölder esitles avakontserdil oma uut koostööde albumit „TIKS 086" koos külalisesinejatega Eestist, Rootsist ja Saksamaalt.

TMW avakontsert on Telia Inspira telekanalis järelvaadatav kuni 11. oktoobrini.

Avakontserdi juhatasid tervituskõnedega sisse Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, Telia Eesti juhatuse esimees Robert Pajos ning TMW asutaja ja peakorraldaja Helen Sildna.

President Kersti Kaljulaid ütles oma kõnes, et killustunud ja pandeemias kannatanud kultuuriväljal on TMW-l oluline roll ühise aruteluruumi loomisel. „Juba kõigi nende küsimuste üle arutamine viib meid minu arvates kindlasti lähemale uuele tasakaalule eri inimeste, erinevate ühiskondade ja erinevate põlvkondade vahel. Selleks ongi Tallinn Music Week,” lausus riigipea, lisades: „Kultuur on poliitika. Aeglane, aga toimiv. Maakera hakkab uuesti pöörlema, esialgu vaikselt, siis kiiremini. Aga on meie asi teha nii, et sellest vakatusest, aeglustusest, sünniks võimalikult palju head. Rohelisem planeet. Arvestavam ühiskond. Toetavam kogukond. Vaba ühiskond võimalikult paljudele siin maakeral.”

„Vajame avatud, loovat, inspireerivat linnakeskkonda ja Eestit laiemalt, ning TMW tiim teeb igal aastal selle eesmärgi nimel palju ära,” kommenteerib Telia Eesti juhatuse esimees Robert Pajos. „Tänu neile kogesime taas, kuidas muusika seob ja ühendab, olgu füüsiliselt või virtuaalselt, ning annab lootust ja tuge liikuda julgelt parema poole. Meie ees seisvad tänased ja homsed väljakutsed on nii suured, et üksi me nendega toime ei tule. Nii on partnerlused nagu Telia ja TMW võtmetähtsusega. Olgu tegu kliimamuutuste, digilõhe, küberkiusu ja -rünnetega või mõne muu kestliku arengu eesmärgiga seotud probleemiga – teadlikkuse tõstmise ja tugevama mõju nimel peame ühiselt mõtlema ja tegutsema!"

Avaõhtu pidulikul vastuvõtul tunnustati klubi HALL asutajat Elena Natalet rahvusvahelise muusikatööstuse võrdõiguslikkuse algatuse Keychange inspiratsiooniauhinnaga panuse eest Eesti muusika- ja klubikultuuri ning öömajanduse edendamisse viimase 30 aasta jooksul. Tema algatusel ellukutsutud klubi HALL on ühtlasi pannud Eesti viimaste aastate jooksul Euroopa klubiturismi kaardile.