Ekspress on kajastanud, et tähtajatu üürileping eluruumi kasutamiseks jõustus 4. novembril 2018. Üür oli 515 eurot kuus. Ühel hetkel hakkas Viljak võlgu jääma ning keeldus lahkumast. Omanik Anti Reinik oli püsti hädas. Ta läbis pika kadalipu, kus muu hulgas ka kohtulahing. Viimaks jõudis asi sel suvel kohtutäituri kätte.

Kell kukkus 6. septembril, mil kohapeale mindi. Nüüd oli õigus Viljak ametlikult välja tõsta. "Pealtnägija" võttegrupp oli ühes. Viljak avas isegi ukse, ent siis teatas, et vajaks hoopis arsti abi. Kiirabi tuli ka kohale, ent selgus, et midagi hullu viga pole. Kaasati ka politseipatrull.

Nutt vaheldus ähvardustega. Hiljem läks Viljak ka tänavale ja päris aru ajakirjanik Mihkel Kärmaselt. "Mis ma sulle teinud olen," pahandas ta. Lõpuks ronis Viljak siiski politseibussi. Kogu kemplus oli selleks ajaks võtnud aega tunde.

Reinik sai oma korteri tagasi. "Pyrrhose võit," nentis ta kogu olukorra kohta. Kokkuvõttes jäi Viljak talle võlgu üle 15 000 euro, kohus mõistis välja, et tasuda tuleks sellest umbes pool. Reinik ei loodagi, et seda summat näeb. Ta märkis, et Viljakul on võlgu ohtralt, neist suurim Swedbanki ees.

"Pealtnägija" proovis kuu jooksul korduvalt Viljakult kommentaari saada too vahepeal ka ütles, et tahab selgitusi anda, ent kokkulepped ei pidanud.

Ekspressile antud usutluses rääkis Reinik, et ametnikega asjaajamine meenutab talle Kafka romaani "Protsess". Kui Viljak viivitas teadlikult, siis ametnikud lihtsalt venivad. Ta tõi näite oma arstitööst: kirurgina on ta operatsioonisaalis söömata, joomata, puhkamata ja täielikult keskendunud täpselt nii kaua, kui patsiendi eest on kogu hool kantud, mingu selleks või 6–7 tundi. Puuküürnikuga tegelemisest teab ta aga, et ametnikud teeksid selle ajaga neli-viis pausi ja mõne näpuvea.