"Lindpriid" jäi režissöör Vladimir Karasjov-Orgusaarele ainsaks mängufilmiks. Kuna film keelati Nõukogude Liidus ära, jõudis see vaatajate ette alles 18 aastat hiljem.

Filmis mängis režissööri abikaasa Ene Rämmeld. "Ma olin sellel ajal väga energiline ja mul oli lihtsalt igav istuda võtteplatsil ja oodata," rääkis Rämmeld.

Kui film ära keelati, siis Ene abikaasa Vladimir-Georg Karasjov-Orgusaar emigreeruski Pariisi, kuhu Rämmeld sai abikaasale koos lapsega järele sõita viis aastat hiljem.

Enele öeldi, et kui nad hakkavad abikaasaga Nõukogude Liidust välja saamise viisat taotlema, siis loominguliste inimestena Eestis enam tööd ei saa. Naisele räägiti, et kui ta viisat ei taotle, siis saab ta Eestis kõik, mis tahab. "Ütlesin, et mul on viieaastane laps, kelle isa pole mõrtsukas," rääkis Ene ning lisas, et ta mees pole kedagi tapnud, vaid ta lihtsalt reetis Nõukogude Liidu. "Kui ta oleks tagasi tulnud, oleks ta saanud 25 aastat vanglakaristust."

Küsimusele, kas Ene on kahetsenud Pariisi kolimisest, vastas naine: "Mitte kunagi. Ma tean, et isegi surema ma Eestisse ei tule," ütles ta.

Filmi näidatakse 13. oktoobril Filmimuuseumis.