Advokaat Steven Bertolino avaldus puudutab esmakordselt ka pettuse süüdistust, mille tõttu Brian on föderaalvõimude poolt tagaotsitav. Nimelt kasutas Brian ilma loata Gabby Petito pangakaarti, tehes sellega ligi tuhande dollari suuruse ostu.

"Gabby Petito surm niivõrd nooreas eas on tragöödia. Kuigi Brian on praegu tagaotsitav Gabby pangakaardi ilma loata kasutamise eest, siis on Brian Gabby Petito surma juhtumis hetkel veel vaid huviisik. Brian on jätkuvalt kadunud ja kui ta leitakse, siis me tegeleme teda puudutava pettusega," sõnas Bertolino Foxla vahendusel.

Gabby Petito oli oma ema Nicole Schmidtiga viimati ühenduses 27. augustil. Brian naasis üksinda North Porti koju 1. septembril. Gabby kuulutati kadunuks 11. septembril. 19. septembril leiti tema surnukeha Grand Tentoni rahvuspargist. 22. septembril tehti ametlikult kindlaks, et tegu on kadunud reisiblogijaga.

FBI kinnitas septembri lõpus, et koroneri sõnul Gabby Petito tapeti. Surma põhjus oli pikalt saladus, sest sooviti ära oodata lahkamise ametlikud tulemused. Eile need avaldati ning koroneri kinnitusel Gabby kägistati surnuks.

Tentoni maakonna koroner Dr. Brent Blue, kes lahkamise läbi viis, sõnas, et Gabby surma aega on võimatu kindlaks teha. Tema hinnangul suri 22-aastane Gabby kolm kuni neli nädalat enne, kui ta 19. septembril leiti.

"Tema surmatunnistusel pole täpset kuupäeva. Sellises situatsioonis pole miski ilmselge," lisas ta.

Arst keeldus midagi rohkemat ütlemast, sest Wyomongi seaduses seda ei luba. Toksikoloogia raport ei ole avalik ning nende tulemusi Blue kommenteerida ei saa.