90-aastane William Shatner, kes mängis telesarjades ja filmides kapten James T. Kirki, lendas täna koos teise kolme indiviidiga Texase kõrbest kosmosesse, kirjutas BBC.

Terve reis Amazoni süstikuga kestis kümme minutit ning nad maandusid turvaliselt maapinnal kell 10 kohaliku aja järgi (umbes kell 18 Eesti aja järgi).

Pardal olnud reisijad tõusid saja kilomeetri kõrgusele ning said natuke aega kogeda kaaluta olekut. Sealt nad said näha suurest aknast maa kumerust.

"Kõik Maal peaksid seda tegema," ütles Shatner pärast maandumist Amazoni loojale Jeff Bezosele. "See oli uskumatu."

Näitleja jätkas pisarsilmi: "Sa oled mulle andnud ülimalt tähendusrikka kogemuse. Ma olen juhtunu osas niivõrd õnnelik. Loodan, et ma ei taastu sellest kunagi. Loodan, et saan säilitada selle, mida praegu tunnen. Ma ei taha seda kaotada."

Shatner käis kosmosereisil koos Blue Origini asepresidendi Audrey Powersi, sateliitfirma Planet looja Chris Boshuizeni ja prantsuse tervisameti tarkvara Dassault Systèmes juhataja Glen de Vries'iga.

Nad läbisid enne reisi paaripäevase treeningu, kuigi neil ei olnud süstikus muud teha, kui reisi nautida. Rakett ning mooduli süsteem, mis kannab nime New Shepherd, on täisautomaatne.

Kui rakett taaskord Texase kõrbes maandus, ümbritses seda koheselt neid seal oodanud meeskond. Jeff Bezos avas isiklikult süstiku ukse, et näha, kas reisijatega on kõik korras.

Pärast lühiajalist sõprade ja perega tähistamist said kõik neli kosmosesse käinud liiget astronaudi märgise.