Ansambli Respekt laulja on sellele otsusele juba pikalt mõelnud ja tal on otsuse tegemiseks mitmeid põhjuseid. "Tahan eemalduda sellest kohutavast ja kohati kurjast ning hävitavast infomürast. Tahan vabaneda totrast ning hävitavast sõltuvusest, mis tegelikult ei anna midagi! Tahan hoida oma aju värske, selge ja puhtana. Tahan näha elu sellisena, nagu see päriselt, käega katsutavalt on!"

"Tunnen, kuidas mind rõhub ja häirib see võlts maailm, mis siin on. Võltsid ja tuunitud pildid, võltsid emotsioonid jne jne. Tahan näha ilusat elu sellisena, nagu see tegelikult on. Tahan näha inimesi sellistena, nagu nad on – punnide, vistrike, sassis seongute ja tuunimata olekus."

Seda esiteks. Teiseks annab Facebooki paus Kerdole võimaluse tegeleda enda teiste projektidega nagu oma raamatu pealkirjaga "Mina ja minu neli naist" väljaandmise ja ka oma luulekogu avaldamisega.

Kerdo tunnistas, et tal on mitmeid õpetlikke, naljakaid, valusaid, romantilisi, ausaid ja samas ka traagilisi lugusid rääkida ning soovib neid jagada.

Samamoodi jätkab tegutsemist ka ansambel Respekt, aga seda kokkuleppel koos teise liikme Janega vaid 30 protsendi ulatuses.