Laundrie pere advokaat Steven Bertolino ütles TMZ-le, et Briani vanemad Chris ja Roberta läksid kolmapäeval oma poega Myakkahatchee oja kaitsealalt otsima, mis on ala, mida võimud ei ole veel kontrollinud.

Pere andis võimudele enne sündmuskohale minemist oma kavatsusest teada ning FBI ja North Porti politsei haaras võimalusest kinni ja olid ka ise varavalges seal kohal.

Bertolino sõnas, et pärast lühiajalist otsmist matkarajal, kus Briani olla ka ise jalutanud, leiti mõned isiklikud asjad, mis võimud arvavad, et kuuluvad 23-aastasele tagaotsitavale.

FBI ei ole avaldanud, mille nad täpsemalt leidsid, aga usutavasti on tegu riideesemetega, mis kuuluvad Brianile. Sellest olevat isegi video, kui FBI seda tema vanematele ütleb.

Bertolino sõnul keskenduvad korrakaitsjad selle piirkonna täpsemaks läbiotsimiseks.

Tegu on kindlasti suure läbimurdega Briani tabamisel, aga see tekitab taaskord küsimusi noormehe pere kavatsuste osas. Kui pere teadis, et Brian võib seal olla või viibis seal mingil hetkel pärast septembri keskel kadumist, siis miks nad midagi varem ei öelnud? Ja kuidas on võimalik, et päeval, mil nad otsustasid asukohta uurima minna, nad ka midagi leidsid? Kas ehk pere viis ise sinna midagi, et uurijad poja tegelikust asukohast eemale juhtida?

FBI kindlasti küsib ka ise neid küsimusi, aga nende eesmärgiks on Briani elusana leidmine, et nad saaksid kindlaks teha, mis täpsemalt tapetud 22-aastase Gabby Petitoga juhtus.

Uue info kohaselt palus North Porti politsei sündmuskohale tuua koeraüksuse, kelle ülesandeks on võimaliku surnukeha leidmine. Koeraüksus on treenitud leidmaks surnukeha selle lõhna järgi.

Praegu pole teada, kas mingi surnukeha on leitud, aga TMZ-le öeldi, et koeraükskust ei kutsuta kohale, kui laip on juba leitud. Seega on üksusel ees töörikkad järgnevad tunnid.