Näitleja Priit Pius sattus Läti filmi peaosa mängima pooljuhuslikult. Filmi režissöör otsis nimelt Eestist koostööpartnerit produktsioonifirma näol, mistõttu sattus ta Eesti filmi instituudi kodulehele, kus on mõningatest Eesti näitlejatest ka pildid.

"Ta millegipärast arvas, et mina võiksin peaosa mängida," rääkis Pius raadiosaates "R2 Pulss". Mehe sõnul mingit castingut kui sellist tegelikult ei toimunudki. "Me saime kokku ja ta kinnitas mu rolli üle üle."

"Maa, mis laulab" esilinastus on planeeritud 2023. aastasse.

Filmi aluseks on ajalooline lugu Läti laulupeoliikumise algusest ja esimesest laulupeost 1873. aastal. Sellega sai alguse traditsioon, mis on olnud ainulaadne Lätis ja Eestis juba ligi 150 aastat. Sündmus tähistab ühtlasi aega, mil pead tõstis naiste eneseteadlikkus, nii et paralleelselt ajaloolise süžeeliiniga areneb filmis lugu noorest ja haritud tüdrukust Annast, kellel on suur soov laulda kooris. Toona harrastasid laulmist peamiselt mehed, sellele vaatamata otsustab Anna ületada kõik takistused ja ta läheb koos teiste kooriliikumise tegelastega Riiga, et osaleda Läti esimesel laulupeol.

Filmi "Maa, mis laulab" režissööri ja ühe stsenaristi Maris Martinsonsi sõnul oli tema jaoks oluline leida lugu, mis ei kõnetaks ainult filmitegijaid endid, vaid võiks olla tähenduslik ka Läti ja Eesti rahva jaoks. "Vaadates läbi ajaloolisi sündmusi ja isikuid, jõudsime Läti esimese laulupeoni. Uurisime materjale lähemalt ja pidime tõdema, et juba toona oli see sündmus nähtus, mis ühendas Läti ja Eesti rahvaid. See imeline lugu pakub võimalust jätkata ühise traditsiooni hoidmist, seega pöördusime partnerite poole Eestis, kes olid rõõmuga nõus meie idee elluviimisel kaasa lööma."