"Tyler suri rahumeelselt enda Los Angelese kodus pühapäeva hommikul," ütles tema esindaja avalduses. "Kui sa kohtasid teda korra, siis teenisid sõbra terveks eluks. Temast jäi maha abikaasa Jennifer Carno, tema elu armastus," lisati teates.

59-aastane näitleja tegi vähidiagnoosi teatavaks 2018. aasta septembris saates NBC Today, olles käinud rutiinsel ülevaatusel, kirjutas BBC. Selle aasta juuniks oli vähk levinud tema luudesse ja ta ei saa enam kõndida. Ta jätkas kemoteraapias käimist.

"Lõpuks see minu ka võtab," ütles Tyler saatejuht Craig Melvinile.

Kuigi James Michael Tyler ei saanud "Sõprades" väga palju ekraaniaega, siis oli ta tänu oma heledatele juustele ning teravale iseloomule üks märkimisväärsemaid ning kõige ehedamaid tegelaskujusid.

Tyler osales ka "Sõprad: kokkutulek" eriepisoodis, kuid tõenäoliselt oma kehva tervise tõttu viibis ta ekraanil vaid loetud sekundid. Ka tema esinemine oli tehtud kodustes tingimustes.

"Need olid minu elu parimad kümme aastat. Ma ei oleks paremat kogemust soovida tahtnud. Kõikidega oli väga tore ja lõbus koos töötada. See oli väga, väga eriline," ütles ta komöödiasarja kohta.

Tema esindaja sõnas: "Ta soovis aidata võimalikult palju inimesi. Ta jagas vapralt enda lugu, et kõik, kellel eesnääre, läheksid ja teeksid testi veel enne 40. eluaastat."

"Maailm teadis teda Guntherina (seitsmenda sõbrana), aga tema lähedased teadsid teda näitleja, muusiku, vähist kõneleja ning armastava abikaasana," ütles ta esindaja.