Lauri Viikna usub, et kõrgete nakatumisnäitajate taga on eestlase jonn, kangekaelsus, kadedus ja üksteisele ärapanemine, sest need on ikka need, mis meid teiste silmis iseloomustavad.

"Loomulikult ei ole meie ajaloos ka ühtegi valitsust, kellega rahul ollakse. Et mis mõttes nagu piiratakse meie vabadust laulda ennast vabaks?! Milleks ennetada põhjust, kui targem on parasiidimürgiga tagajärgi ravida. Teeme ikka kõike omamoodi," toob Viikna ironiseerivalt välja.

"Maailmas on seitse miljardit vaktsineeritut (7,1 miljardit manustatud doosi toim), aga osa meist ikka arvab, et on veel vähe neid vaktsiine testitud. Ravimiameti lehel, kuhu saavad kõik lisada ja ka kontrollida, on kirjas küll kõik registreeritud vaktsiinide kõrvalnähud. Aga palju huvitavam on ju oma peaga mõelda, sest FB-s oli ju kirjas, et kellegi kaugelt sugulase sõber oli saanud mingi hullu kõrvalnähu. Ja siis parastada... Oleme ikka kõvad ja kanged küll," kritiseerib Lauri Viikna inimesi, kes ei ole suvatsenud end veel vaktsineerida.

Eestis on manustatud doose 1,43 mln, täielikult on vaktsineeritud 761 000 inimest, mis teeb vaid 57,2% kogu elanikkonnast, kes peavad end vaktsineerima.

Muusik ja laulukirjutaja Alan Veziko avaldas eelmisel nädalal pahameelt, et samal ajal, kui inimesed protestivad vaktsineerimise vastu, nakatus tema ühekuune laps koroonasse. Alen Veziko jagas Facebookis Eesti Päevalehe artiklit, mis räägib vaktsiinivastaste üleskutsest haiglatesse tormata. See aga pahandab teda väga, sest viiruse tõttu viibis tema laps haiglas.

"Täna on mul häbi olla eestlane! Minu ühe kuu vanune tütar viidi pühapäeval COVIDiga haiglasse, kus arstid ennastsalgavalt võitlevad haigete tervenemise eest ja annavad kõik, et selle raske haiguse kulg oleks võimalikult kiire ja kergem taluda!" andis muusik teada.

Lisaks kutsub ta inimesi üles meeleavaldajatele ja protestijatele politseid kutsuma. "Kui keegi minu sõbralistis näeb selliseid üleskutseid, siis pöörduge politseisse, või kui ise ei taha/julge, kirjutage mulle ja mina tegelen sellega edasi. Kurb," lisas ta lõpetuseks.

Veziko rääkis olukorrast täpsemalt ka Õhtulehele. "Need inimesed, kes tänasel päeval sotsiaalmeedias kommenteerivad ja räägivad, et koroonat pole olemas, võiksid korra mõelda, et mis tunne on lapsevanemal, kui ta ei saa oma imikut nädal aega sülle võtta, sest sa reaalselt kardad, et nakatad ta haigusesse, mille kulg pole teada," ütleb muusik Alen Veziko, kelle ühe kuu vanune tütar Alexandra koroonaviirusega haiglasse sattus.

Laps toimetati kiiresti haiglasse. "Meile elukaaslasega tundus, et tal on gaasivalud, aga järgmisel hommikul oli nohu. Õhtuks nägime, et lapsel on raske hingata ja muidugi helistasime kiirabisse. Kiirabiga pikka juttu polnud – tuldi uksest sisse ja öeldi, et nüüd läheme haiglasse."

Jaga
Kommentaarid