Nimelt on otsustanud telekanal anda selle vastutusrikka töö Tuuli-Ann Freienthalile, kes on viimased paar aastat töötanud TV3 uudistesaate ja hingusele läinud "Duubli" heaks. Sel sügisel juhtis ta ka saadet "Kuhu nad kadusid?", mida oli eetris kaks episoodi.

Mis tunne on võtta üle saade, mida on ikka Keili Sükijaineniga seotud?

TV3 loovjuhi Urmas Eero Liivi ja Maikeni poolt loodud TV3e “Inglite aja” formaat on aastate jooksul juba nii kinnistunud, et suuri muutusi me ei planeeri ja saate põhimõte on endine. Fookuses on inimesed meie endi keskelt, keda saame üheskoos aidata. Saatejuhist kordades tähtsamad on osalejad, kelle pärast me üleüldse “Inglite aega” teeme ja seetõttu keskendume praegu koos meeskonnaga just nende inimeste leidmisele, kes “Inglite ajast” abi võiksid saada. Muidugi on “Inglite aja” juhtimine igale saatejuhile suur au. Keili eeskuju on mind palju innustanud, aga panen tänavusse “Inglite aega” kogu oma südame ja annan parima, et abivajajate hääl kostaks.

Mida see projekt sulle tähendab?

“Inglite aeg” on ehe näide sellest, et Eesti inimesed on väga head. Isegi kui on päevi, mil usume vastupidist, siis just heategevus on tõestanud, milline jõud on üksteise toetamisel ja see näitab kui sarnaste väärtuste taga me seisame. Kõigil inimestel ei lähe võrdselt hästi, aga ometi suudetakse vajadusel mõne nädalaga kokku korjata sadu tuhandeid eurosid - inimesed annavad oma võimaluste piires, mis vähegi anda on. “Inglite aja” saade näitab, et me oleme küll väikesed, aga siiski piisavalt suured, et üheskoos kellegi jaoks mäed liikuma lükata. Nüüd on vaja veel vaid märgata - eestlane ei taha tihtipeale abi paluda ja see saade ongi see, mis aitab meil märgata ning ka abi pakkuda.

Mitut peret/inimest saate aidata?

Just praegu on see hetk, mil ootame, et inimesed annaksid märku, kui nad vajavad abi või teavad kedagi, kes on katsumuste küüsis. Saatesse jõuab viis lugu. Ükski palve või mure, mis kellegi hingel on, pole liiga väike või suur - terviseprobleemidest, elu ootamatustest, lähedaste või kodu kaotusest kuni kogukonnas laiuva mureni välja. Just see mõte, tegu või inimene, kes praegu pähe turgatab, võibki olla see, kelle jaoks “Inglite aja” saate abi võib tuua oodatud elumuutuse.

Uudist, et just Freienthal on heategevussaate uus eestvedaja, kinnitas TV3 oma Facebooki leheküljel, kus kutsutakse inimesi üles, et nad teataks abivajajatest.