39-aastane näitlejanna, kes mängis ITV sarjas Angie Appletoni aastatel 2018-2019, sõnas, et leidis oma rinnalt kühmu siis, kui toitis oma poeg, kirjutas BBC.

Kaks arsti ütlesid, et temaga on kõik korras, aga kolmas arst leidis Ekanoye piimajuhadest vähirakke.

"Ma tunnen, et Theo saamine ja tema toitmine päästis minu elu," sõnas Ekanoye ajakirjale OK!

Näitlejannale andis kühmu olemuse kindlakstegemiseks jõudu ka asjaolu, et septembris suri rinnavähki Girls Aloudi laulja Sarah Harding. "Oleme ühevanused. See oli minu ja paljude teiste jaoks õudne. Ja kurb. Väga kurb. Kui üldse, siis see andis mulle jõudu asjades selgusele jõuda," lisas Ekanoye.

Rinnavähk on näitlejanna peres ka enne olnud. Tema emal diagnoositi vähk 41-aastaselt ja õel samuti 39-aastaselt. Raske sünnitus ja värskelt lapsevanemaks saamine mõjutasid vähidiagnoosi uudist kõvasti.

"Tunnen end emotsionaalselt ja ma kardan natuke, sest kuigi väljavaated on positiivsed, siis ei suuda kunagi tulevikku ennustada. Ma tahan siin olla. Mul on oma elu elada ning oma pere, keda armastada ja kelle eest hoolitseda."

Ekanoyele on ka aneemia, mille tõttu ta vajab nädal enne operatsiooni, mis on plaanitud detsembrisse, täielikku verevahetust. Arstid usuvad, et kui vähk pole liialt agressiivne, siis peaks operatsioonist piisama, aga kui ei, siis peab Ekanoye ka kemoteraapias käima hakkama.