Varem "Aktuaalse kaamera" ilmateadustajana leiba teeninud Veronika Uibo tegi teisipäeval debüüdi uues ametis nüüdsest töötab ta "Terevisiooni" hommiku-uudiste ankruna, võttes sellega koha üle ERRist lahkunud Elo Ellermaalt.

"Olin pabinas küll, aga loodan, et seda väga palju paista ei olnud," ütles uus uudisteankur Veronika Uibo. Hommiku-uudiste tegemine oli tema sõnul aga nii tempokas, et muretsemiseks palju aega ei jäänudki.

Varem "Aktuaalse kaamera" ilmateadustajana töötanud Uibo sõnul on ilmateate edastamine hoopis teistsugusem ja palju lihtsam roll. "Just sisulise poole pealt on vaid ühed andmed, mis suupäraseks ja arusaadavaks kirjutada," selgitas ta.

Elo Ellermaa viimane tööpäev ETVs oli 4. novembril. "Minu lahkumise põhjuseks ei ole konflikt ega probleem, vaid ma lihtsalt tundsin mõnda aega tagasi, et hakkan läbi põlema. Selle vältimiseks hakkasin maad kuulama ja vaikselt uut tööd otsima."

"Teadlikult ei otsinud uut väljakutset ajakirjanduses, vaid tundsin, et tahaksin proovida nüüd teha midagi muud, mõnda valdkonda, kus saan oma ajakirjanduses kogetut ära kasutada, kuid õppida ja kogeda juurde ka midagi uut."

"Olen selles mõttes väga põnevil, samas ei olnud ERR-ist lahkumine loomulikult kerge. Jätsin sinna palju toredaid mälestusi ja ägedaid kolleege," rääkis Ellermaa, et sildu tema põletanud pole.

Ellermaa tõmbas tähelepanu ka tänavu septembris, kui ei saanud liba-Nobelitest rääkides enam naeru pidama. Kui alguses oli kõik kena ja professionaalne, siis ninasarvikute tagurpidi transportimiseni jõudes hakkas uudistelugeja naerma ja enam pidama ei saanudki.