Filmis "Kaldale uhutud" mängib Tom Hanks ainsat lennuõnnetuses ellu jäänud isikut, kes püüab üksikul saarel hakkama saada. Tema sõbraks kogu selle aja jooksul on võrkpall, kes sai nimeks Wilson, kirjutas BBC.

Prop Store oksjonimaja, kes palli maha müüs, sõnas, et see muudeti võtete ajal porisemaks ning pall veetis ka palju aega vees, mis palli samuti kahjustas. Või siis hoopis rohkem isikupära lisas.

Tom Hanks teenis sellega Robert Zemeckise filmis ka Oscari nominatsiooni. Tol korral aga läks Oscar Russell Crowe'le filmis "Gladiaator".

Filmis omistab Tom Hanksi tegelaskuju Wilsonile mitmed elusolendi jooned, rääkides temaga, et enda vaimset tervist hoida. Kuid saarelt parvega põgenedes tekib keset ookeani segadus, mille järel Wilson vette kukub ja lained kannavad selle eemale. Hanksi tegelaskuju oli liialt väsinud, et "kaaslasele" järele minna.

Pall muudeti värvide abil mustemaks, et anda sellele rohkem räämas välimus. Selle ees on ka pruuni ja punase värviga joonistatud nägu ning ülemine osas on lahti lõigatud ja lisatud tubakakõrred, et need meenutaksid juukseid.

Pall müüdi koos mitme teise rekvisiidiga, nende seas päkapikukostüüm, mida Will Ferrell kandis filmis "Elf". Kostüüm müüdi 235 000 dollari eest, mis on kümme korda rohkem kui loodeti.