Kuninglik ooperimaja ütles 35-aastasele Liam Scarlettile, et neil on piisavalt tõendeid, et tema vastu alustada distsiplinaaruurimist. Ta lahkus firmast 2020. aasta märtsis ja tema vanemad leidsid ta selle aasta aprillis. Tal oli südamerabandus ja ta suri neli päeva hiljem Ipswichi haiglas, kirjutas BBC.

Ipswichis läbiviidud uuring näitas, et tal oli ajutrauma ning tema vanemad otsustasid ravi lõpetada, sest diagnoos oli kehva.

Liam jättis pereliikmetele mitmeid kirjakesi. Suffolki maakonna koroner Jacqueline Devonish kinnitas, et Liam suri enesetapu järel ja lisas: "Tema enda väitel tundis ta suurt häbitunnet seksuaalse ahistamise süüdistuste pärast."

Kuningliku ooperimaja õigus- ja äriosakonna esindaja Leah Hurst sõnas, et Liami süüdistati proovide ajal ebasobivas puudutamises, tööväliselt ebasobivas kontaktis ning ebasobivates värbamispraktikates. Lisaks olid etteheited ka narkootikumide tarbimise osas.

Liam treenis kuninglikus ooperimajas alates 11. eluaastast, liitus tantsutrupiga 2005 ning 2012. aastal sai temast majasisene artist. Ta eemaldati töölt algselt 2019. aasta septembris ning jaanuaris 2020. alustatigi uurimist.

Liami surmas mängis oma rolli ka press, kes süüdistuste ilmsiks tulekul ekslikult kirjutas, et koreograaf ahistas ka lapsi. Kuninglik ooperimaja on aga korduvalt kinnitanud, et nendeni jõudnud süüdistused lapsi ei puuduta.

Liami ema Deborah usub, et tema poeg poleks endalt elu võtnud, kui ajakirjandus ei oleks temast ekslikku infot avaldanud.