"The Matrix Resurrections" (Matrix: Ülestõusmine) jõuab avalikkuse ette juba detsembri lõpus, kuid siiani ei ole fimi süžee kohta veel kuigi palju teada.

Esimese avaldatud treileri ja ametliku promoinfo põhjal pole võimalik filmis toimuva kohta kuigi palju järeldusi teha. Tutvustusest võib lugeda, et Matrix on tagasi ja tugevam ning ohtlikum kui iial varem. Kelle vastu filmi kangelased Neo (Keanu Reeves) ja Trinity (Carrie-Anne Moss) täpselt võitlema peavad, on seni olnud mõistatuseks. Uus treiler näib kinnitavat, et filmi pahalaseks on Jonathan Groffi kehastatud tegelane (mõne teooria kohaselt uus agent Smith), kes seisab õrrikvideos vihmasajus ja näeb kurjakuulutav välja.

Uus treiler annab ka aimu, kuidas uus film Matrixi originaaltriloogiaga suhestub. Nimelt on treileris kõrvuti vanadest filmidest pärit kaadrid ja uus materjal.

See võib kinnitada fännide seas juba varem levinud teooriad, et "Resurrections" leiab aset maailmas, kus on olemas “The Matrixi” filmitriloogia, ehk film läheneb varasemale materjalile metatasandilt. Pöörasemate arvamuste kohaselt mängib Keanu Reeves filmis koguni iseennast. See vaatenurk langeks kokku kujutlusega meile tuttavast pärismaailmast, mis aga ongi on tegelikult Matrix, milles vangid me kõik oleme.

Lisaks peategelastele teevad detsembris linastuvas filmis kaasa Jada Pinkett Smith, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas ja Christina Ricci. Laurence Fishburne'i kehastatud Morpheust uues linateoses teadaolevalt ei näe.

Filmi režisööriks on Lana Wachowki. Vaata treilerit!

"The Matrixi" esimene film tuli välja 1999. aastal ja viimane aastal 2003.