Sander tunnistab, et tempo oli kiire ka Viinis ja Annelyga sammu pidada oli raske. “Jooksin tal mobiiliga kannul nii, et ise väsisin ära – aga tema pani edasi nagu uutel patareidel mängujänku,” meenutab Sander.

Kogu võttegrupp Viinis koosneski vaid Sanderist endast, kes tänu sellele pääses kohtadesse, kuhu suurt meeskonda poleks lubatud. “Filmisin põhimõtteliselt mobiiliga, vahest ka fotoka ja drooniga. Ainult üks kord oli abi vaja,” räägib režissöör. “Kui kahekesi troskas ringi sõitsime ja tahtsime koos kaadrisse jääda. Kutsusin ühe pohmellis Eesti üliõpilase õlle eest kaasa ja tema seal siis meid filmiski,” märgib ta.

75-minutiline portreefilm jälgib primadonna kodust elu, saadab teda etendusel teatris, kontserdil kirikus, laulutunnis ning isegi kohtumisel Austria Keiserlike Kõrgustega, kes lõid Annely rüütliordu daamiks. Seda sündmust kajastas ka Annelyle pühendatud oktoobrikuine “Kroonika”. Aga miks “Läbi peegli”?

“Peegel on midagi müstilist, sealt näeb inimest teistmoodi,” mõtiskleb Sander. “Toimub selline “Alice läbi peegli” efekt, kus sa filmid inimest selja tagant ja ta ei vaata sulle otsa – ainult tema ümberpööratud peegelpilt vaatab. Nii ma teda filmisingi, teatri garderoobis, läbi peegli. Muuseas, pärast selgus, et peegel oli vist kaua aega pesemata – suurel ekraanil nägin, et see on päris räpane!”

Filmi esilinastus algab kell 14.30 ning seanss on Vabamu külastajatele tasuta. ETV ekraanile jõuab “La Peebo läbi peegli” juba jõulupäeval, 25. detsembril kell 21.20.