“Peeter Rebase ja Tom Priori filmis näeme lisaks ilusale armastusloole ka meeldetuletust selle kohta, kuidas meil on vedanud, et saame elada vabalt just nii nagu ise tahame. On olnud aegu ja on isegi tänasel päeval kohti, kus see pole paljude jaoks võimalik. Tom Prior on Sergeina loonud meeldejääva tegelaskuju, kelle tahe jääda iseendaks võiks olla meile kõigile inspiratsiooniks,” kommenteerisid Roadside Attractionsi juhid Howard Cohen ja Eric d’Arbeloff.

Põhja-Ameerika esilinastus toimub 29. aprillil. “See on "Tulilinnu" jaoks ülioluline sündmus. Leidsime USA turu jaoks väga tugeva partneri, kes suhtub iseseisva rahastusega tehtud filmidesse tõelise kirega,” kommenteeris “Tulilinnu” režissöör Peeter Rebane. Ameerika publikule mõeldud uhiuut treilerit saab vaadata siit.

“Tulilind” on linastunud üle maailma pea neljakümnel filmifestivalil ja võitnud mitmeid auhindu. Maailma kinoesilinastus toimus oktoobri lõpus Tallinnas, kokku on film Eesti publiku seas kogunud rohkem kui 20 000 vaatamist. Pandeemiast tingitud piirangute tõttu on filmi esilinastus paljudes riikides korduvalt edasi lükkunud, kuid veel enne suve jõuab linateos mitmete suurte Euroopa riikide vaatajate ette.

“Tulilind” on Eesti režissööri poolt loodud tõsielusündmustel põhinev film, mis leiab aset 70. aastatel Nõukogude Liidu poolt okupeeritud Eestis. Reamees Sergei loeb kannatamatult demobilisatsioonini jäänud päevi, kui ta elu pöörab pahupidi lennuväkke saabunud kartmatu hävituslendur Roman.