"Uskumatu, aga tõsi - lisaks COVIDile liigub siiani ringi ka teisi viirushaiguseid. Vot, ühe neist olen ma üles korjanud ja see on mind paar päeva nagu judoheide pikali pannud. Teisi esinejaid silmas pidades otsustasin, et tänasel üritusel ma kaasa ei löö," selgitas nublu oma puudumise põhjust.

"Sellegipoolest kutsun kõiki üles kontserdit vaatama ja võimalusel omapoolset annetust tegema! Nägudeni!" lisas ta.

Kolmetunnine sündmus läheb 16. märtsil kell 20:00 üheaegselt eetrisse Kanal 2, Postimees online'i, Raadio 2 ja Raadio 4 kanalitel. Sajad esinejad astuvad lavale, et koguda annetusi sõjapiirkonna haiglaid abistava MTÜ Slava Ukraini toetuseks.

“Ukraina vajab meie kiiret abi. Kontserdiga kutsume kõiki pingutama ühiselt kultuuri- ja heategevusmusklit, et seda pakkuda. Õhtu jooksul kogunenud annetustega saame päästa inimelusid,” sõnab kontserdi peaprodutsent Mart Normet. “Meie eesmärk on kokku koguda vähemalt 300 000 eurot, mille eest ostab MTÜ Slava Ukraini kümme kiirabiautot või kiirabi teenindavat autot, sisustab need kõige vajalikuga ja saadab kiirelt otse sõjakoldesse, kust seda abi on meie käest küsitud.”

Kokku astub lavale ligikaudu 200 esinejat. Nende seas on Svjata Vatra, Ivo Linna, Noep, Alika Milova, Marko Matvere, Lenna, Mihkel Raud, Eesti Rahvusmeeskoor ja paljud teised.

Heategevuskontserdist saadud tulu annetatakse MTÜ Slava Ukrainile, kes viib koostöös mitmete organisatsioonide ja eraisikutega humanitaarabi Ukrainasse. Nii abistab organisatsioon Ukrainat näiteks kiirabiautodega.