"Ikka raske on. Kevad peaks olema midagi sellist, kus tulevad muutused ja me kõik ootasime seda peale talve. Aga kõik me teame, et praegu on sõda Ukrainas ja rõõmustada keegi ei taha," rääkis Trochynskyi Kroonikale antud videointervjuus.

Donetski oblastis sündinud Trochynskyi on pidevalt kontaktis enda lähedastega Ukrainas. "Vaatan iga päev, isegi kui me ei räägi, et kas neil on ikka "roheline" tuluke messengeris ja mida keegi postitab. Näiteks oli just pommitamine Kiievis, just selles rajoonis, kus ma õppisin ja kus ma elasin," rääkis muusik kurvalt. Aga lisas ka, et ta on uhke selle üle, et Ukraina võitleb ja ei anna alla.

Rääkides tekkinud ärevusest, siis Trochynskyit aitab hetkel väga palju ka loodus. "Ma pean jääma tugevaks isaks, kes kaitseb oma peret," mõtiskles juba 2005. aastal Eestiss ekolinud muusik.

Samas arvas Trochynskyi, et lootus peab säilima ning samuti peaksime olema tugevad nende inimeste jaoks, kes Ukrainast on sunnitud siia pagema.

Vaata rohkem videost.

Täna õhtul kell 20.00-23.00 astuvad heategevuslikul tele- ja raadiokontserdil üles mitukümmend Eesti artisti ja muusikakollektiivi, et koguda annetusi MTÜ Slava Ukraini heaks, kes viib koostöös partneritega täisvalmiduses kiirabiautosid, meditsiinitarvikuid ja toiduabi kõige kriitilisematesse sõjakolletesse. Kroonika teeb sündmusest blogina otseülekande.

MTÜ Slava Ukraini ja Eesti Rotary klubide ühisprojekti on võimalik toetada, helistades järgnevatele annetusnumbritele:

9002406 - 10€
9002407 - 25€
9002408 - 50€

MTÜ Slava Ukrainit saab toetada ka otseülekandega pangakontole EE727700771007665845 (LHV). Makse kirjelduseks “Slava Ukraini”.

Heategevuslikku telekontserti juhivad Piret Laos, Jüri Butšakov ja Robert Rool. Kolme tunni jooksul astuvad üles Svjata Vatra, Ivo Linna, Nöep, Nublu, Alika Milova, Mari Jürjens, Lenna, Mihkel Raud,Hendrik Sal-Saller, Metsatöll, Curly Strings, Gameboy Tetris, Liis Lemsalu, Genka, Terminaator, Reigo Ahven, Villu Veski, Valter Soosalu, Laura Põldvere, Levski, Mari Kalkun, Daniel Levi, Marko Matvere, Ott Lepland, Riho Sibul, Liisi Koikson, Raul Ojamaa, Britt Normet, Rute Trochynskyi, Eesti Rahvusmeeskoor, üle-Eestiline neidudekoor Leelo, kammernaiskoor Sireen, Kammernaiskoor Musamari ja Eesti Raadio Laulustuudio tütarlastekoor. Kõik tuntud artistid ja muusikakollektiivid annavad oma panuse, et koguda kuulajate abiga 300 000 eurot kiirabiautode ja meditsiinivarustuse ostmiseks.

Jaga
Kommentaarid