Telemaja fuajees ripuvad juba viimased kaks nädalat Ukraina sõjaväelaste tarbeks punutud kaitsevõrgud. Võrgud on valminud abivalmite eestlaste käe läbi ja projektis võib kaasa lüüa igaüks, kes vähegi soovib. Kohal olid mitmed kultuuritegelased, sealhulgas Evelin Võigemast ja Anna Kaneelina.

"Üks pool meie tööst on see, et teeme võrke ja saadame Ukrainasse lahingutsoonidesse," jagab Lensment, "Teine pool on see, mis tunde see annab - paljud inimesed, kellel pole nii palju raha annetada, saavad panustada näputööga."

"Kõik inimesed, kes on tulnud pisarates, lahkuvad siit kerge ja hea tundega," ütleb võrguklubi eestvedaja, "See toetab vaimset tervist."

Punumisel tuleb silmas pidada ka tehnikat. "Vaatame videodest, mida Ukraina sõjaväelased reaalselt kasutavad ja aeg-ajalt konsulteerime, milliseid värve kasutada," räägib stilist.

Kaitsevõrk on väga konkreetne militaarvallas kasutatav abivahend. Seega, punumise näol pole tegu läbinisti loomingulise tegevusega. "Samas peab arvestama, et see, mis "õige" võib tagasiside saamise korral muutuda," kirjutab Lensment Facebookis, " Me peame olema valmis stiili ja võtteid muutma. Aga praegu teeme parimale teadmisele ja kogemusele toetudes nii."

Rohkem infot võrguklubi tegevuse kohta on üleval nende Facebooki lehel.