Arvukalt eriauhindu võitnud Marcel Johannes Kits on „Klassikatähted 2013“ telekonkursi võitja ning õppinud pikki aastaid Saksamaal Trossingeri muusikaülikoolis.

«Osalemine kuninganna Elisabethi konkursil on tšellistile üks suuremaid väljakutseid — ette tuleb valmistada ligi kolme tunni jagu repertuaari ning tõestama peab rahvusvahelisel tipptasemel konkurentsivõimet. Olen südamest tänulik, et orkester Helikunst ja dirigent Valle-Rasmus Roots olid nõus minuga kontserdi korraldama — see on tõeline jackpot,» rääkis Kits.

Marcel Johannes Kitse pürgimusi konkursiks ettevalmistumisel toetab ettevõtja Neeme Tammise rahastatud Hansa Grupi Noore Muusiku Fond ning kultuurikorraldaja Meelis Kubits.

„Marcel Johannes Kitse talenti ei koge igapäev ja selleks, et ta ülipeeneks, elegantseks ning raskeks esinemiseks saaks põhjalikult valmistuda, vajab ta toetavat keskkonda, milleks on publik oma kodumaal kõige mõjusam. Need kontserdid on justkui treening, et tõusta keelpillimängijate tippu,“ märgib Meelis Kubits.