Pidulikul avamisel võtsid sõna Tartu linnapea Urmas Klaas ja A. Le Coqi pikaaegne juht Tarmo Noop. Muhedaid õllekultuurijutte vestlesid laval Märt Treier ja Mart Juur. Külalistele esines Tanel Padar. Ühtlasi tähistati ka A. Le Coqi 215. sünnipäeva ning esitleti erilist Le Coq viskit.

Uue elamuskeskuse ajatunnelis rullub lahti 12.000 aastat õllekultuuri lugu. Näiteks saab kuulata muistsete sumerite õllehümni, arvata vanaaja õlle veidraid koostisosi, mõtiskleda õlle kasulikkuse üle ja uudistada vanaaegseid õllepakendeid. Näha saab ka haruldasi vanaaegseid tootmisseadmeid, mis on tehases olnud selle aegade algusest. Kõiki joogi koostisosi on võimalik maitsta, nuusutada ja vaadelda ning valmistamise protsessi saab iga külastaja otsast lõpuni jälgida.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop sõnas, et Eesti vanima õlletootjana on A. Le Coqil oluline roll õllekultuuri tutvustamisel. “Õllemuuseum jutustab selle väärika joogi loo koduõlle valmistamisest tänapäevase õlletööstuseni, pakkudes külastajale kõiki meelihaaravat elamust,“ kirjeldas Noop.