Kontserdil on avatud annetustelefonid Ukraina toetuseks. Toetada saab kolme mittetulundusühingut: Mondo, Pagulasabi ja Slava Ukraini. Eestlaste ja eurooplaste ühtehoidmise elav näide on see, et aprilli lõpu seisuga olid eestimaalased saatnud Ukrainale humanitaarabi enam kui 15 miljoni euro ulatuses.

„Võib-olla ongi see eurooplaseks olemise tundemärk – oskus keerulisel ajal ka teisi märgata, aidata,“ kirjeldas oma mõtteid Euroopa teemal muusik nublu, kes esitleb kontserdil läbilõiget enda viimaste aastate muusikast. Katusekontserdil esineb nublu koos Gameboy Tetrise ehk Pavel Botšaroviga. Kontserdil esinevad ka Narva tantsijad muusikavideost „für Oksana“.

Viimasena astub tänavusel katusekontserdil lavale Metsatöll. „Sel kontserdil on inimesed, kes teavad, mille eest ja kuidas meie vabas Euroopas seista. Püstipäi. Relvastatud õigluse ja hea tahtega,“ edastas oma seisukoha pärimusmuusik Lauri Õunapuu, kes mängib Metsatöllu ansamblis eesti rahvapille.

Katusekontsert välisministeeriumi ees on kõigile tasuta ja kestab kella 22.55-ni.

Kontserti korraldavad välisministeerium, riigikantselei, Tallinna linn ja Euroopa Komisjoni esindus Eestis. Euroopa päeva puhul toimuvad 9.mail ja sellele eelneval nädalavahetusel sündmused üle terve Eesti.