Vahet pole, kas sa oled popi, roki, nu-, heavy-, black-, death- või hoopis industriaalmetali fänn, tähtis on, et sa oskad muusikat hinnata ja sul on asjast oma arvamus. Sinu maitsele leidub Eesti vanimal rokifestivalil nagunii midagi head, mis paitab kõrva ja hellitab silma.

Aga muusika pole siiski ainus, millega Green Christmas ahvatleb. Vaikne, lummava atmosfääriga armas ja kodune väikelinn, lumise mütsi alla mattunud müstiline keskaegne linnus, Eesti kõige innovaatilisem keskväljak, maailma parim pitsapleiss, ainulaadne Rakvere teater — Green Christmasi ajaks tasub Rakverre sõita. Rääkimata sellest, et just Green Christmas on see koht, kus vähemalt korra aastas saab koos näha peaaegu kõiki oma sõpru, tuttavaid ja mõttekaaslasi, keda muidu naljalt ei kohtaks. Ehe ja mõnus seltskond, pingevaba atmosfäär, pidu, möll, ilusad inimesed, hea muusika — no mida veel tahta?

Green Christmas pole mitte alati nii laia haardega publikumagnet olnud kui täna. 1996. aastal, kui festival ellu ärkas, esinesid seal üheksa Rakvere kollektiivi, noored ja hakkamist täis, kelle jaoks peale Green Christmasi muud väljundit kuuldavaks saada justkui polnudki.

Alguses polnud Green Christmas mitte ainult rokifestivali, vaid roki- ja tantsumuusikafestival, mida lisaks Gunnar Viesele aitas ellu viia Remi Prual aka DJ Gee Def Räädust. Just viimase initsiatiivil sündis hiljem Green Christmasi kõrvale veel teinegi Rakvere jaoks oluline festival — tantsumuusikat tutvustav WHA!.

Tänu Green Christmasile sai ka ülejäänud Eesti teada, milline vägi peitus Rakvere muusikutes ja kui elujõuline oli kohalik muusikamaastik. Ei läinud kaua, kui festivali korraldajad tundsid publiku poolt survet, et Green Christmas peab suuremaks kasvama. Ja kasvaski. Ja veel. Ja veel. Ja veel …

Aastal 2007 on Green Christmas võimsam kui eales varem. Noortel bändidel, kes äsja pille mängima õppinud, on nüüdseks küll väga keeruline festivali lavale esinema saada, kuid see-eest saab seal näha nii kõvasid nimesid, et kõik muu selle kõrval kahvatub: Paradise Lost, Anathema, Die Krupps, De/Vision, Raunchy, Sybreed, Lullacry, To/Die/For, Neaera, rääkimata Eesti parimatest, nagu Ultima Thule & Tõnis Mägi, Sõpruse Puiestee, Metsatöll, Kosmikud, No-Big-Silence, Def Räädu, Brides In Bloom, Loits, Pedigree, Horricane, Vennaskond, Slide-Fifty jne.

Green Christmas festivali korraldab muusikaagentuur BEM Agency, mida juhivad Gunnar Viese, kes on ühtlasi ka Green Christmasi looja, Henri Lindal, Martti Leetsar ja Helina Vara.