1. Planeeri

Nädalalõppudel ja koolivaheaegadel on majutuse hinnad kõrgemad ja praamijärjekorrad pikemad. Puhkust planeerides mõtle, kas saad ära kasutada nädalasiseseid soodsamaid päevi. Kuressaare merepäevade tasuta avakontsert algab neljapäeval, 9. augustil kell 21.00. Miks mitte tulla juba neljapäeva hommikul, pääseda praamijärjekordadest ja vaadata mujal Saaremaal ringi?
Vaata ka: Suisel aal Saaremaal – 10 looduskaunist piletivaba kohta, mida perega külastada.


2. Võta sõbrad kampa

Kambakesi reisides on võimalik kokku hoida transpordikuludelt, saada soodsam majutus, külastada muuseume ja seiklusparke grupipiletiga. Boonuseks on, kui sõpradel-sugulastel on samaealised lapsed. Seltsis on alati segasem!

3. Õhkvoodi ja hommikusöök

Miks viibida reisi ajal perega hotellis, kui on võimalik veeta puhkus vanalinna katusekorteris ja säästa sellega oluline osa majutuskuludest? Airbnb kaudu majutust otsides on võimalik leida hubane, mõnus ja oluliselt soodsam majutuskoht kui hotellid. Vähem tähtis ei ole korteri või maja rentimise puhul võimalus kokku hoida toidu pealt. Valmista hommikusöök ja mõned snäkid päevaks kaasa ning säästad märkimisväärse summa.

4. Tasuta külastuspäevad, sooduspääsmed ja eelmüügid

Väga paljudes kohtades on alla kaheaastased lapsed tasuta. Festivalidel, majutuskohtades, lennukis. Kuigi beebiga reisimine on keerulisem, on see hea võimalus perega ühiselt aega veeta, samal ajal kulusid kokku hoides.

Kuressaare merepäevade kontsertprogramm on ka koolieelikutele (kuni 6 a k.a) tasuta.

Muuseumides, lõbustusparkides, loomaaedades ja mujal tasub kindlasti enne pileti soetamist piiluda aastapääsmete hindu ning uurida, kas on tulemas tasuta külastuspäevi. Kui reisisihtkoht on perele meelepärane ja samas kohas käiakse mitmeid kordi aastas, tasub teinekord aastapääse ennast juba teisel külastusel ära.

Kas teadsid, et 90% inimestest ei osta merepäevade passi eelmüügi ajal? See tähendab, et nad ostavad passi rohkem kui 30% kallima hinnaga. Planeeri puhkust varakult ja osta festivalide passid ära mais-juunis, nii hoiad kokku märkimisväärse summa perepuhkuse meelelahutusele kuluvast.

Merepäevade piletid on soodushinnaga müügis 1. juulini SIIN.

5. Säästa loodust

Pudelivesi sisaldab mitmeid tervisele kahjulikke ühendeid ja kohv on toitlustusasutustes üks suurima juurdehindlusega toode. Võta reisile kaasa taaskasutatav joogiveepudel ja termos. Nii saad hubases külaliskorteris hommikul endale meelepärase kohvi ja värske kraanivee päevaks kaasa võtta. Säästad keskkonda pabertopsidest-plastikpudelitest ja hoiad lisaks kokku reisirahast veelgi väärtuslikumat aega, mis muidu kuluks poes või kohvikus ootamisele.

6. Otsi kohalikku

Mälestus reisist on sama oluline kui reis ise. Kui aga iga pereliige soovib omale suveniire igast reisi peatuspunktist, ampsab seegi rahakotti piraka augu. Tihti on suveniirikioskites müüdav kraam ka sihtkohaga väga vähe seotud. Hea nipp on keskenduda kollektsioneerimisele. Koguda võib näiteks piirkonna turismikaarte, märkides neile läbitud teekonna. Nii saab puhtalt kommertslik suveniiri ostmine hoopis haridusliku eesmärgi ja lastel on autosõitude ajal põnev tegevus käepärast.


7. Mine telkima
RMK matkamajad ja telkimisplatsid asuvad võrratult looduskaunites kohtades. Planeeri mõned ööd reisi jooksul (või miks mitte kogu reis) telkimisplatsidel ning naudi söömaaegu vabas looduses. Nii hoiad kokku majutuskulusid ja aega, mis läheb muidu sobiva söögikoha leidmiseks.
http://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/saaremaa-puhkeala

Milliseid nippe oled sina leidnud, et reisil aega ja eelarvet säästa? Jaga neid ka meiega!

Merepäevade piletid PILETILEVIS.

Rohkem infot programmi ja esinejate kohta www.merepaevad.ee.