Idee on iseenesest lihtne ja suunatud meie vanemapoolsele elanikkonnale, kes raharõhutiste all küüru ja mossi vajununa meie ühistranspordi sisemuse masendava õhkkonnaga täidavad.

"Alustasime probleemist ehk sellest, kuidas Toompea mainet ilma tänutundeta massidele raha maksmata parandada," tunnistab rõõmust õhetav kantsleri nõunik A.C.

""Tantsi tagumik trammi" kutsub elanikkonda, eriti vanemaid inimesi, tantsides ühistransporti sisenema," selgitab nõunik.
"Mõelda vaid, tuleb tädi Maali Keskturult, kotis kapsas, aja ületanud konserv ja Poola keeduvorst. Mõtted on mustad ja eelseisev trügimine teeb veel lisatuska. Aga siis, oh imet! Kui trammi või bussi uksed avanevad, hakkavad kõik tantsima! Meel läheb heaks ja enam ei olegi nii raske näiteks lastelaste SMS-laenu kinni taguda."

"Nii paraneb hetkega tuju ja kui ei paranegi, siis mossitada ikka ei saa, sest tellitud eksperthinnangu andmetel silub hingeldamine kõik murekortsud kuni koju jõudmiseni."

Aga, kuidas see peaks Toompea mainet parandama? Nõuniku lükkab hooletult kõrvale kantsler T.A. isiklikult ja köhib väärikalt oma buldogipõskede vahelt: "Just sellised provotseerivad kahtlused rikuvad kõik head ideed juba eos ehk enne seemnest idu kasvatamist ära."

"Niisiis, pensionärid saavad kõik voldikud parimate tantsuliigutustega ja ühistranspordi kõlaritest hakkab igas peatuses kostma tibutants."

Tantsijaile on määratud ka auhind. Kui piletikontrolörid oma tavapärast kontrolli teevad, võib nende ees väga hästi tantsiv jänes trahvita pääseda. Piletiga võitja-tantsija võib aga koju minna reservidest eraldatud reisisaatja neoonvestiga.

Idee kohaselt peaks kogu Eesti ühistransport peagi välja nägema selline: