Sofia on viimase aasta jooksul palju värsket jazzitarkust ammutanud nii mainekas koolist kui ka esinemistest koos eri maade andekate muusikutega. Uueks sihiks on lauljataril Global Jazz Program (GJP), kuhu siiani polegi lauljaid valitud. GJP loob veelgi avaramad võimalused tööks tippmuusikutega ja esinemisteks New Yorgi kuulsates jazziklubides, näiteks legendaarses Blue Note’is. Loomulikult on ta USAs õpituga täiendanud oma kirevat ja mitmepalgelist repertuaari.

Sofia Rubinat koos Mihkel Mälgandi (bass), Raun Juurika (klahvpillid) ja Ahto Abneriga (trummid) näeb merepäevadel laupäeval, 17. juulil kell 21.30 Jazzialal Admiraliteedi basseini ääres C-terminalis.

Tallinna Merepäevade Jazziala programm sünnib juba teist aastat järjest koostöös Jazzkaarega. Mullu ülimenukaks osutunud koostöö on ka põhjus, miks tänavu jazzmuusika rolli merepäevade programmis suurendatakse. Nii kutsume Rubina kontserdile eelneval õhtul, s.o reedel 16. juulil õdusale „Kitarride ööle“, kus mängivad head muusikud ja sõbrad Jaak Sooäär, Raul Vaigla, Tiit Paulus, Erko Niit ja Tanel Ruben. Kuulda saab vaheldusrikast kava eesti muusikast ja jazziklassikast. Kontsert algab C-terminalis 16. juulil samuti kell 21.30. Mõlema kontserdi piletid hinnaga 50 krooni on eelmüügis Piletilevi müügikohtades ja tund enne algust kohapeal.

Mahedat jazzi jagub tänavustel Tallinna Merepäevadel aga lausa merelegi! Laupäeva, 17. juuli hommikul kell 8 on kõik huvilised oodatud hommikujazzile Tallinna lahel, et koos Raivo Tafenau ja Meelis Vindiga tervitada algavat päeva. Reis toimub laevaga Monica, pilet maksab Piletilevist ostes 150 krooni.

Tallinna Merepäevade avalik infotelefon on 664 4005. Külasta ka Tallinna Merepäevade kodulehte www.merepaevad.ee ja merepäevade kodu Facebookis.