Hääletamiseks pead olema registreerinud Delfi Video kasutajaks. Registreeruda saab
ja hääletada
.

Videokonkurss ”Noored võtavad sõna!” on Euroopa Noortenädala raames korraldatav üritus, mille eesmärgiks on tõmmata laiema avalikkuse tähelepanu noorte arvamusele ning pakkuda noortele võimalust looval moel endi mõtteid jagada.

Parima videoklipi valib žürii, kuhu kuuluvad korraldajate esindajad ning filmiasjatundjad. Žüriiauhinnaks on Olympus E-510 professionaalne fotoaparaat. Publiku poolt enim hääli saanud video autor saab auhinnaks Olympus mju 1040. Eriauhindadeks on toredad lauamängud Taibumängudelt ja Marjane Satrapi raamat “Persepolis”, mille paneb välja Avatud Eesti Fond.

Võitjad kuulutatakse välja 8. novembril Kultuurikatlas toimuval Euroopa Noortenädala lõppkonverentsil „Noored võtavad sõna!” Konverentsil arutletakse Eesti noorte tuleviku üle järgmisel kümnendil. Arutelu käigus kujundatakse arvamus, mis saadetakse Euroopa Komisjonile, kes võtab seda arvesse noortevaldkonna arenguprioriteetide üle otsustamisel terves Euroopas. Konverentsil käsitletakse ka teisi olulisi noorte elu puudutavaid teemasid koos oma ala ekspertidega.

Euroopa Noortenädalat tähistatakse 2.-9. novembrini üle Euroopa ning käesoleval aastal keskendutakse noorte järgmise kümne aasta tulevikuprobleemide väljaselgitamisele.

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) on 2002. aastal loodud katusorganisatsioon, mis ühendab 54 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet ning soodustada liikmesorganisatsioonide omavahelist koostööd ja noorte aktiivset osalust ühiskonnas.