Finaalis tuleb Annelil ja Herkkil esitada kolm tantsu: esmalt maailma rahvaste tants, seejärel siiani kõige paremini õnnestunud etteaste ja lõputants teemal „Minu suurim trump“. Mõlemad finalistid on tõestanud end suurepäraste tantsijate ja südikate kaalulangetajatena. Kaalukaotusega kaasnenud hea enesetunne on ka tantsupõrandal nende jala kergemaks muutnud. Herkki treener Regina Teino räägib, kuidas Herkki ennast ikka peeglist jälgib, tõstab vahel veidike särki ja piilub, mis sealt alt paistab. See, mida aga enam ammu ei paista, on suur kõht! „Päris mitu trikki jäi alguses tegemata, sest Herkki kõht oli mul ees, ma ei mahtunud läbi kuskilt, nüüd pole enam probleemi,“ rõõmustab särtsakas Regina.

Anneli treener Ingmar Jõelalegi tundub, et tema tantsupartner on pisemaks jäänud. „Igapäevaselt koos trenni tehes ei pane seda tähelegi, aga mõned päevad tagasi üht meie tantsu arvutiekraanilt vaadates märkasin, kui pisikeseks Anneli on minu kõrval jäänud,“ räägib Ingmar.

Tänases erisaates meenutatakse, mis oli 111,3 kg kaaluvale Annelile ja 127,9-kilosele Herkkile saatesse tulles motivatsiooniks; miks Herkki castingule tulles peaaegu ukse pealt tagasi pööras; milliseks on Anneli ja Herkki jaoks kujunenud nende teekond saates ning vaadatakse, kuidas valmivad finaali kostüümid. Kuna tiheda proovigraafiku tõttu ei jõua finalistid isegi rõivaproovi, siis tuleb kostümeerija Triinu Rähn pooleliolevate riietega ise Tantsugeeni kohale.

Tantsi tagumik trimmi: Higi ja pisarad“ on TV3s täna kell 20.00.