Sedapuhku on väljasõidud eriti uhked, sest pärast antiigilaata algab suur kontsert, millel Bel-Etage Swingorkester ja Rahvusooper Estonia solistid (Janne Sevchenko, Andres Köster, Taimo Toomast, Pirjo Püvi) esitavad aegumatuid ja armastatud operetimeloodiaid.

Ekspertidest koosnev Antiigireporteri meeskond kutsub eesti inimesi vaatama tähelepanelikult oma kodus leiduvaid vanu esemeid, neid neile ette näitama ja annab neile hinnangu, päästes vahest nii mõnegi majanduslikus kitsikuses pere, kelle asjade hulgas on mõni haruldane taldrik, münt või kunstiteos.

Meeskonda juhib Mart Sander. Täna õhtul jõuab Suvereporteri käigus eetrisse ülesvõte esimesest Antiigireporteri antiigipäevast Kuressaare lähedal Jurna turismitalus.

Sander usub, et kuigi inimeste teadlikkus on aastatega kõvasti tõusnud, võib ikka veel juhtuda, et mõnes majapidamises pea kasutuna vedelev vana ese kas visatakse ära, lastakse vaikselt hävineda või müüakse võileivahinna eest kellelegi, kes ise asja edasimüügist soolase summa teenib. „Üritame eelkõige tõsta inimeste teadlikkust – ärge laske ennast pügada ja ärge olge hoolimatu mõne eseme vastu, mis tundub teile tavaline, aga võib olla väärt tuhandeid eurosid,“ ütleb ta.

Kui asjade omanikud on huvitatud nende müümisest, saavad nad parimad esemed panna augustis toimuvale avalikule teleoksjonile, mis garanteerib selle, et nende poolt pakutav jõuab just õige ostjani ja toob omanikule sisse suurima summa.

Antiigireporteri tegemisi võib vaadata nende kodulehelt, kontakti saab ka telefonil 53445786.