Ansambel sai eestlastele tuttavaks eelkõige tele- ja raadiosaadete kaudu ning on nende aastakümnete jooksul loonud kümneid populaarseid lugusid, mida nii linna- kui maarahvas kontsertidel ning peoõhtutel pikisilmi ootasid. Vaimukas esitus ja nutikad sõnad tegid nõukogude argipäeva tüki rõõmsamaks. Tõnu Aare: "Meil on vedanud, on olnud au töötada koos nii heade tekstimeistritega nagu Arderi-Ott, Priit Aimla ja Henno Käo."

Apelsini kaubamärgiks on olnud selgelt äratuntav, erinevate pillide kõladest rikas helipilt.

Mart Juur: "Apelsin lihvis oma saundi hoole ja armastusega, saavutades kõlapildi, millele pole tänaseni siinmail vastast, haare ulatus Nashville`i kantrist Müncheni diskoni, jäädes ikka parimas mõttes eestilikuks. Meisterlikud arranžeeringud ja peen produktsioon ei lämmatanud laulude rahutut pulssi."

Mitmed suurepärased muusikud, lisaks praegu rivis olevatele, on sellesse oma osa jätnud: Ivo Linna, Mati Nuude, Gunnar Kriik, Harry Kõrvits, Helmut Aniko jt.

Kaheksal päeval oktoobri lõpus korratakse Apelsini ajalugu kontserdimajades ja teatrisaalides üle Eesti. Kõik olulisemad lood ja laulud, rohkem kui 2 tundi kestev kontsert-etendus. Laval on taas Ivo Linna, Tõnu Aare, Jaan Arder, Ants Nuut, Aleksander Vilipere, Allan Jakobi, Argo Toomel ning külalisena Ülari Kirsipuu.

Piletid müügil Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, internetis www.piletilevi.ee ning kontserdipaikade kassades.