Teetasside taga loendamatutes külalistetubades Afganistaani linnades ja külades sai Lanale selgeks afgaani naiste tõeline olukord. Need naised elavad endiselt painavalt ängistavas ühiskonnas, milles sunnitud abielud, koduvägivald, aumõrvad ja vastuvõetamatud vabadusepiirangud on elu loomulik osa.

Forsaken (ee Hüljatud) on foto- ja vinjetikogumik, mis dokumenteerib Lana kahe aasta pikkust töö- ja eluperioodi Afganistaanis.

Lana Šlezić sündis 1973. aastal Torontos Horvaatiast pärit perekonda. Tema näitusi on korraldatud Kanadas, Iirimaal, Itaalias, Hollandis, Ameerika ühendriikides, Saksamaal, Hispaanias, Horvaatias, Prantsusmaal ja Türgis. Ta on teinud kaastöid teiste hulgas ka sellistele väljaannetele nagu National Geographic, The New York Times ja TIME magazine.

2007. aastal rääkis Lana oma Afganistaani kogemusest Ameerika ühendriikide kongressis Capitol Hillil. 2008. aastal valis American Photo Magazine raamatu Forsaken aasta kümne parema hulka. Viimati pälvis Lana Šlezić tunnustust 2008. aasta maailma pressifoto konkursil samuti afgaani naiste portreede seeria eest.

Fotonäitus Forsaken (Hüljatud) - "Pilte afgaani naiste igapäevaelust" on kinos Artis üleval 30. novembrist 13. detsembrini. Näitust on kõigil huvilistel võimalus tasuta vaatama tulla kella 10:00-21:00.