Inimeste huvi rahvusringhäälingu vastu tõuseb eriti teatud tähtpäevadel, mil suur ja avar teleekraan on saanud osaks juba perekondlike kogunemistel. Kui just nn laulupeoaasta pole ja olümpial kindlaid medalilootusi ei osale, siis võib üsna kindlalt öelda, et vana-aasta õhtu huumoriprogramm ning iseseisvuspäeva presidendi vastuvõtt on just need, mida eestlane televiisorist näha tahab.

Vana-aasta õhtu

Kuigi huumorisaade Tujurikkuja oli tänavu teises võtmes ("Rahva tujurikkuja" koosnes televaatajate saadetud klippidest) siis ikkagi on just see saade roninud vanaaasta õhtu edetabeli esimeste hulgas, saades vaatajanumbriks 185 000 ning sellele järgnes vaadatavuselt Eesti Vabariigi presidendi uusaastatervitus, mida jälgis 172 000 vaatajat. Ning on mis on, seriaal "Õnne 13" on ja jääb ja olgu ta eetris või vanaaasta õhtul, vaatajaid kogub ta ikka 157 000.

Rahva Tujurikkuja

Ka Eesti huumoriteavasse komeedina lennanud Märt Pius pidi "Õnne 13" puhul alla vanduma, saades endale vaatajaid veidi vähem: 153 000.
ETV aastavahetus - Õnne 13

Presidendi vastuvõtt

Kui vabariigi sünnipäeval, 24. veebruaril pannakse kodudes telekad "podisema" juba keskpäeval kaitsejõudude paraadi ajal, siis tõelised hitt-vaatajanumbrid kogunevad ikka õhtul, mil eetris on presidendi piduliku vastuvõtu nn kätlemise osa.

Kaitsejõudude paraadi vaatas tänavu 253 000 inimest ning taas kogunes üle 200 000-pealine vaatajaskond jälgima pidulikku kontserti.

Rekordarv inimesi koguneb aga televiisorite ette ka Presidendi vastuvõtu ajaks: tänavu kogunes sinna seega 323 000 vaatajat ning vastuvõtu vahele põimitud "Aktuaalse kaamera" uudiseid vaatas suisa 338 000 inimest.
Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves

Siin tabelis on võrdluses kontsert ning vastuvõttu ülekande numbrid kokkuliidetuna:
Riigikogu valimised 2015

Riigitelevisiooni roll on ju ka vahendada tasakaalustatult poliitikasündmusi. Seega on erinevate valimiste ajal nt teledebattide korraldamine just see koht, kus ETV saab enda alati näidata parimast küljest. 

Iganädalased valimisstuudiod said üle 100 000 vaatamise ning esinumbrite debatid tõid keskmiselt 161 000 vaatajat. Väikeparteide omad aga 125 000 ning täisnimekirjade esindajad 192 000.

Ehkki vähemvaadatud, kui presidendi vastuvõtu pidulik kätlemisstseremoonia, jälgis valimisteõhtul ETV-st "Valimiste õhtu" saadet  239 000 vaatajat.
Valimisstuudios vaidlevad väikeparteide esindajad raha ja maksude üle