Järgmisel aastal Tallinnas toimuva European Film Awards auhinnagala produtsendi Peeter Rebase hinnangul võib „Murtud embusi“ pidada üheks paremaks filmiks, mis sel aastal Eesti kinodesse jõudnud.

„Kui esialgu pidi „Murtud embused“ Cinamonis jooksma kuni tänaseni, siis oleme publiku huvile vastu tulles ja filmile „pöidla hoidmiseks“ korraldanud nädala jagu eriseansse, et kõik filmihuvilised saaks veel võimaluse peatselt ehk juba mitme tiitliga pärjatud Euroopa tippkino nautida,“ rääkis Peeter Rebane, kes sõidab ka ise viieliikmelise Eesti delegatsiooni hulgas homme Essenis aset leidvale Euroopa filmi tippõhtule.

Oscarivõitjast Hispaania kultusrežissööri Pedro Almodóvari selleaastane menuteos, melodraama „Murtud embused“ kandideerib homme, 12. detsembri õhtul Essenis aset leidval European Film Awards auhinnagalal ehk nn "Euroopa Oscarite" jagamisel parima Euroopa režissööri (Pedro Almodóvar), parima Euroopa näitlejanna (Penelope Cruz) ja parima Euroopa filmihelilooja (Alberto Iglesias) kategoorias. Lisaks on üle Euroopa menukaks osutunud film esitatud ka aasta publikuauhinnale. Euroopa üks tuntuim ja kogu maailma filmifestivalidel kõrgelt hinnatud filmimeister Pedro Almodóvar tegi viimati Euroopa Filmiauhindade jagamisel puhta töö oma 2006. aasta teosega „Volver“, noppides nii aasta filmi kui parima režissööri tunnustuse.

Kui tänavu toimub filmiauhindade gala Saksamaal, siis juba järgmise aasta lõpus korraldatakse Euroopa filmi suursündmus Tallinnas Solarise keskuses, kuhu on oodata kogu Euroopa filmieliiti, tseremooniat kantakse televisiooni vahendusel üle enam kui 60 riigis.

„Murtud embused“ on kirglik melodraama, kus kirevaid suhteid lahkava suurepärase armastusloo peaosas on Almodóvari üks lemmiknäitleja – võluv Penélope Cruz. Neljateistkümne aasta eest sattus Harry Caine’i pseudonüümi all elav ja kirjutav stsenarist (Lluķs Homar) autoõnnetusse, milles kaotas nägemise ja ka oma armastatud naise Lena (Penélope Cruz). Loos, mis traagiliste sündmusteni viis, on põimunud saatus, armukadedus, võimu kuritarvitamine, reetmine ja süümepiinad. See on ühtaegu liigutav ja kohutav lugu, mille sümboliks on tuhandeks tükiks rebitud foto kahest embavast armastajast.