EAS teatab, et Eesti kui turismisihtkoha tutvustamiseks ja välisturunduseks anti Audru ringrajal toimuvale Põhjamaade meistrivõistluste etapile Estonian Grand Prix 2018, tänavu Tallinnas toimuvale juunioride EMile sulgpallis ning murdmaasuusatamise 2019. aasta MK-etapile. 2018. aasta kultuurisündmustest sai toetust Pärnu Weekendi festival.

Kui suure summaga Weekend Festival Balticut toetati, jääb Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse pressiteatest selgusetuks, ent EAS-i pressiesindaja Mariann Sudakov sõnas Publikule, et toetuse suuruseks on 65 000 eurot. Kokku toetati kuut projekti ning neist ainsana sai 60 000 sulgpalli juunioride EM, teised kõik said 65 000 eurot.

EASi turismiarenduskeskuse direktori kohusetäitja Annely Vürmer sõnab pressiteate vahendusel, et Weekend festival kasutab toetust turunduskampaaniaks lähiriikides ning lisaks tutvustab Eestit ka maailmakuulsate artistide sotsiaalmeedia kanalites, mille kaudu tutvustatakse meie turismivõimalusi sihtgruppidele, kes seni ehk ei ole veel Eestit enda reisisihina teadvustanud.

Weekend Festival Baltic sai EASilt toetust ka möödunud aastal ning seda tagantjärele. Weekendi festival taotles raha 2016. aasta rahvusvaheliste sündmuste toetuse voorus. EAS jättis taotluse rahuldamata, mille Weekend Festival Baltic OÜ omakorda veebruaris vaidlustas. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kohustas EASi võimaldama Weekendil taotluses esitatud andmeid korrigeerida, misjärel see tuli ka rahuldada, kirjutas Ärileht.