Muusik Peeter Rebasele meeldib rännata - metsas, rabas ja mere ääres, külades ning linnades. Nii Eestis kui ka võõrastel maadel. Rännakutel nähtu on ta talletanud fotodele ja püüdnud saadud muljed valada muusikalisse vormi. Tulemuseks on "Helimaalid" - sümbioos fotodest ja muusikast, rännuteedel kogutud ja kohapeal leitud inspiratsioonist.

Rännumeest Peeter Ernitsat on viinud teed lemmikpaikadesse kodusel Eestimaal ja kaugemal.
Helide maailm meie ümber on köitnud tedagi. Nagu ta ise ütleb: „Igal Eesti maastikul on oma ainukordne helimaastik. Olen aastakümneid lauluõpetajana töötanud. Lauluõpetajana kes ei õpeta inimestele mitte laulmist vaid seda, kes ja kuidas laulab. Viimastel aastatel olen üha rohkem tabanud end mõttelt et tänase Eesti küla helimaastik meenutab põhjasõja järgset aega. Kukelaulu kostab haruharva. Kaob ka lehmade ammumine... Kukkedest ja lehmadest tühjaks jäänud koha on hõivanud murutrimmerid...“

Taasiseseisvumispäeval kohtuvad Raadi järve ääres need kaks maailma uudistavat Peetrit, et mõtiskleda elu ja looduse üle Eestimaal.

Kell 13 ja 18 on Raadi mõisa pargis loodusretked „Ilu ja kasu“ Aino Miilmetsa juhtimisel (tasuta). Kogunemine Raadi peavärava juures. Avatud on Raadi pargi näitused.