Traditsioonina on muusikaauhindade galat juhtinud tuntud duetid: eelmisel aastal särasid laval Tanel Padar ja Maarja-Liis Ilus ning üle-eelmisel näitlejate tandem Ivo Uukkivi ja Taavi Eelmaa.

“Mihkel Raud, kui tuntud laulja, kitarrist ning Singer Vingeri liige ja Lenna kui eelmisel aastal enim auhindu saanud artist tunduvad sel aastal ainuõige kooslusena,” kommenteeris õhtujuhtide valikut ürituse pressiesindaja Reno Hekkonens. “Lisaks heale lavalisele keemiale hakkasid Lenna ja Mihkel eelmisest aastast ka koos musitseerima, nii et oodata on huvitavat ja teravat auhinnagalat,” lisas Hekkonens.

Singer Vinger pälvis eelmisel aasta Eesti Muusikaauhindadel Panus Eesti Muusikasse auhinna.

18. jaanuaril selgusid selleaastased nominendid, kellest enim figureerivad kategooriates Outloudz ja Ewert and The Two Dragons. Nominendid 14 kategoorias järjestas 165 liikmeline žürii. 15. kategooria - Panus Eesti Muusikasse võitja selgub Eesti Fonogrammitootjate Ühingu liikmete hääletusest.

Erineva stiili ja keerulise tehnilise teostusega astuvad 2. veebruaril üles Liis Lemsalu, Ines, Getter Jaani, Outloudz, Terminaator, Ewert and The Two Dragons jt.

Galakontserdist võtavad kohapeal osa mitusada eesti muusikatööstuse -ja meedia esindajat, kõik artistid ja nende meeskonnad, meelelahutuse tuntuimad tegijad. Lisaks müüakse Piletilevi ja Ticketrpro vahendusel 500 piletit esinevate artistide fännidele või huvilistele, kes tahavad kohapeal jälgida showd. Otseülekande teeb TV3.