Eesti Televisiooni pressiesindaja teatas esmaspäeval, et lauluvõistlusele kandideerivad rekordilised 153 laulu ja neli piparkooki, mis oli pistetud tühja plaadiümbrisesse.

Lõhmuse sõnul soovis ta ümbrikusse suletud piparkookidega testida Eurovisiooni laulukonkursi ausust. “Panin plaadiümbrisse neli piparkooki ja sulgesin ümbrise kolmekordselt, et poleks läbi näha,” teatas Lõhmus Delfile.

“See näitab seda, et ümbrikud avatakse ennem, kui tuleb kokku Eurolaulu 2003 komisjon. Lõhmus lisab, et ümbrikute enneaegse avamise tõttu ei pruugi eurolaulu lõppetulemus objektiivne. “Sellepärast ka tänavu ei osalenud. Tulevikus ka ei osale,” seletas ta. “Proovisin seda juhtumit varem üles võtta, aga siis ei usutud.”

Konkursile lubatud tööde seast valib Eesti rahvusliku eelvooru žürii neljapäeval, 11. detsembril Eurolaul 2004 finaali välja 10 laulu.

Žürii otsusest teavitatakse vaatajaid ning laulude autoreid ETV neljapäevaõhtuses lühisaates „Eurolaul 2004 eelvooru tulemused“, algusega kell 22.05.

Rahvusliku eelvooru finaalvõistlus toimub laupäeval, 7. veebruaril Eesti Televisioonis algusega kell 21:35. Saadet juhivad ETV Terevisiooni saatejuht Marko Reikop ning ajakirjanik Karmel Eikner. Rahvusliku eelvooru finaalvõistluse võitja laul esindab Eestit Eurovisiooni 2004. aasta poolfinaalvõistlusel Istanbulis, Mydonese Showlandis.