1. Austria laulu "Say a Word" esitab 22-aastane Manuel Ortega, kes on Austrias väga populaarne ja kelle fotod illustreerivad paljude teismeliste ajakirju. Linzis elava laulja ema on hispaanlanna ning Ortega sõnul tegigi temast staari emalt päritud temperament.

2. Belgiat esindab lauluga "Sister" Sergio koos ansambliga The Ladies. Sergio (kodanikunimega Serge Quisquater) on 36-aastane belgia laulja. Tema esimene kuulus singel ilmus Belgias 1987. aastal, mil laulja oli 22-aastane. Sergio on oma kodumaal hinnatud telesaadete juht.

3. Bosnia ja Hertsegoviina laulu "Na Jastuku Za Dvoje" ("Fairytales About Love") esitab 32-aastane Maja Tatic. Kanaari saartel elav Tatic omandas hiljuti muusikalise hariduse ning tema eriala on klassikaline kitarr.

4. Eesti laulu "Runaway" esitab rootsi lauljanna Sahlene. Sahlene (kodanikunimega Anna Cecilia Sahlin) on 25-aastane lauljanna, kes on varem kolmel korral esinenud Eurovisioonil taustalauljana. Laulu autorid on Eestis tuntud produtsendid ja heliloojad, kes võitsid kaks aastat tagasi Eurovisioonil lauluga "Once in a Lifetime" neljanda koha.

5. Makedooniat esindab selleaastasel lauluvõistlusel 22-aastane lauljanna Karolina lauluga "Od nas zavisi" ("It Depends On Us"). Karolina on võitnud Makedoonias ja ka välismaal mitu muusikaauhinda, oma riigis kuulub lauljanna tippartistide hulka.

6. Hispaania laulu "Europe's Living a Celebration" esitaja on 21-aastane Rosa. Lauljatarile Hispaania rahvusfinaalis võidu toonud laul räägib Euroopa Liiduga ühinemisest ja ühise raha kasutamisest. Hispaaniat esindav laul "Europe's Living a Celebration" valmis autoritel juba kaks aastat tagasi.

7. Horvaatia lauljanna Vesna Pisarovic esitab Tallinnas laulu "Everything I Want". Vesna Pisarovic on Horvaatias kodumaal väga populaarne. Lauljatar on välja andnud kaks albumit ning teda peetakse riigi enimpildistatud naiseks. Pisarovic võitis Horvaatia rahvusfinaali ka kaks aastat tagasi.

8. Iisraeli laulu "Light a Candle" esitaja on 23-aastane Sarit Hadad. Hadad on populaarne Iisraeli lauljanna, kes on pälvinud aasta naise ja parima naislaulja tiitli. Heebrea- ja ingliskeelse laulu "Light a Candle" viisi ning sõnade autor võitsid 1998. aastal Eurovisioonil lauluga "Diva" esikoha, toona viis võidu Iisraelisse transvestiit Dana International.

9. Kreeka laulja Michalis Rakintzis esitab võistlusel laulu "I Love You". Rakintzis on üks kreeka kuulsamaid meeslauljaid, tal on 16 kuld- ja plaattinaplaati.

10. Küprose laulu "Gimme" esitab ansamble One, mis on moodustatud 1999. aastal. Ansambli asutaja on George Theofanous, kes kirjutab ise lauludele muusika ja sõnad. Ansamblisse kuuluvad Constantinos Christophorou, Demetres Coutsavlakis, Philippos Constantinos, Argyris Nastopoulos ja Panos Tserpes.

11. Leedu laulja Aivaras esitab laulu "Happy You". Aivaras pääses Eurovisiooni lauluvõistlusele pärast ansambli B'Avarija laulu "We all" diskvalifitseerimist. Veel aasta tagasi oli noor laulja ja helilooja Aivaras Leedus peaaegu tundmatu. Eurovisiooni lauluvõistluse abil loodab artist eelkõige oma nimele tuntust koguda ning tema soov on pääseda rahvusvahelisele lavale.

12. Läti laulu "I Wanna" esitaja on Marija Naumova. See sarmikas lauljanna võttis sel aastal Läti rahvusfinaalist osa teist korda ning sai võidu. Lauljatar on ka ise üks Läti laulu autoritest.

13. Malta laulu "7th Wonder" esitab 21-aastane Ira Losco, kes alustas laulmist viis aastat tagasi ansamblis Tiara. Losco on oma kodumaad edukalt esindanud rahvusvahelistel lauluvõistlustel. Möödunud aastal pälvis lauljatar Malta parima naislaulja tiitli.

14. Prantsusmaad esindab Tallinnas 22-aastane Sandrine Francois lauluga "Il faut du temps" ("It Takes Time"). Pärast esinemist ühes teleprogrammis kirjutas Erick Benzy (paljude Celine Dioni laulude autor) Sandrineile seitse laulu ja otsustas välja anda lauljatari albumi. Seejärel pakuti Sandrine'ile koostöö võimalust Patric Brueli ja Rick Allisoniga, laulu "Il faut du temps" autoritega.

15. Rootsit esindab trio Afro-dite lauluga "Never Let It Go". Afro-dite koosneb kolmest mustanahalisest lauljatarist: Gladys del Pilar, Blossom Tainton ja Kayo Shekoni. Ansambli üks liige, Gladys del Pilar, on rahvusfinaalist varem osa võtnud ühe korra.

16. Rumeenia laulu "Tell me Why" esitab segaduo Monica Anghel ja Marcel Pavel. Monica Anghel on riigi üks kõrgemalt hinnatud lauljaid ning Rumeenia rahvusfinaalist on ta osa võtnud varemgi. Lauljatar on tuntud ka välismaal - 1998. aastal võitis Anghel lauluga "As Long As I Shall Live" esimese auhinna rahvusvahelisel festivalil Austraalias. Duo teine liige Marcel Pavel on Rumeenias jõudnud edetabelitesse mitme hitiga ning on osalenud ka mitmel kohalikul lauluvõistlusel.

17. Saksamaa võistluslaulu "I Can't Live Without Music" esitab sünnist saadik pime lauljanna Corinna May, kes on Eurovisiooni lauluvõistluse eelvoorust võtnud osa kolmel korral. 1999. aastal valiti lauljanna Eurovisiooni lõppkontserdile Saksamaad esindama. Võit tühistati hiljem, kui selgus, et loo autor on lugu varem avalikkuse ees mänginud. 2000. aastal jäi Corinna May Saksamaa eurolaulu eelvoorus teiseks.

18. Sloveeniat esindab transvestiitide trio Sestre (The Sisters) lauluga "Samo Ljubezen" ("Only Love"). Ansamblis on kolm liiget: 27-aastane lauluõpilane miss Marlena (Tomaz Mihelic), 27-aastane üliõpilane Daphne (Srecko Blas) ja 22-aastane jumestuskunstnik Emperatrizz (Damjan Levec). Transvestiitidest koosnev grupp on tegutsenud Sloveenias üle kahe aasta.

19. Soome laulu "Addicted to You" esitaja on 27-aastane lauljanna Laura Voutilainen. Tema esimene singel "Muuttanut oot maailmain" ("You Changed My World") ilmus 1993. aastal. Lauljanna on võitnud kaks Emma muusikaauhinda, tal on olnud oma TV-show ning 1997. aastal andis ta oma hääle tuntud Walt Disney joonisfilmi "Hercules" tegelasele Megile.

20. Suurbritanniat esindab lauluvõistlusel 21-aastane Jessica Garlick lauluga "Come back". Jessica Garlick on professionaalne lauljanna, kelle suur soov laulda Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis on nüüd täitunud. Garlick sai Suurbritannias kuulsaks pärast ülipopulaarset telesaadet "Pop Idol".

21. Ðveitsi lauljanna on 24-aastane Francine Jordi, kes esitab Tallinnas pala "Dans le jardin de mon ame". Francine Jordi on Austrias ja Saksamaal väga populaarne. Ta on võitnud kaks korda rahvusliku muusikaauhinna ning on valitud kahel korral publiku aasta lemmikuks.

22. Taani võistluslaulu "Tell Me Who You Are" esitab 19-aastane muusikaüliõpilane Malene Winther Mortensen. Vaatamata oma noorusele, on ta kodumaal väga tuntud ja hinnatud laulja. Mortensen võitis lauluga "Vis mig, hvem du er" ("Tell Me Who You Are") Taani muusika peapreemia.

23. Türgit esindab Tallinnas 24-aastane lauljanna Buket Bengisu ja ansambel Saphire lauluga "Leylaklar soldu kalbinde" ("Lilacs Filled in Your Heart"). Ansamblisse Saphire kuuluvad Eser Alioglu, Dilek Aba, Gülnur Gökce ja Sitare Bilge. Ansamblile rahvusfinaalis võidu toonud laulu valis Türgi þürii välja 195 laulu seast.

24. Venemaa võistluslaulu esitab ansambel Prime Minister. Ansambel Prime Minister on moodustatud 1999. aastal ning on Venemaa vastus lääne poistebändidele Take That ning Boyzone. Ansambel on Venemaal välja andnud kolm tippalbumit. Eurovisioonil esitab Prime Minister esmakordselt ingliskeelse laulu. Ansambli Prime Minister liikmed on Jean Grigoriev-Milimerov, Peter Jason, Vyacheslav Bodolika ja Marat Chanyshev.