Tänavu suvel jõuab ekraanidele 8 friigifilmi, mis valitud eesmärgiga linastada võimalikult ainulaadse filmikeelega teoseid, mis on mõjutanud filmikunsti arengut ja omavad seega kindlat kohta filmiajaloos.

Selle aasta märksõnaks on (elu)kunstnikud ja linastuvad filmid keskenduvad kunstimaailma veidraimatele suurkujudele, kelle looming on saanud osaks tsivilisatsiooni signatuurist, ning kurioosseimatele elumeistritele, kelle hämmastavad elustiilid püsivad õpetlike käsiraamatutena inimkonna mälus ühise nimetuse all "kuidas mitte elada".
Programmi koostamist nõustasid režissöörid Veiko Õunpuu, Sulev Keedus ja Ilmar Raag, kunstikriitik ja kirjanik Tarmo Teder ning filmiajakirjanikud Tristan Priimägi ja Aare Ermel.
Filmide paremaks mõistmiseks ja meie oma kultuuriga sidumiseks toimuvad seansside ees kultuuritegelaste ja filmiprofessionaalide lühiloengud.

Friigifilmide linastamisel on oluline, et filmid linastuksid 35 mm filmikoopialt. Tähtis koht on ka filme tutvustaval infol, mis jõuab vaatajani programmi kataloogis ning friigifilmide sotsiaalmeedia kodus aadressil www.facebook.com/AinultFriikidele. Programm linastub inglise keeles.

Friigihooaja avafilmiks Ken Russelli dramaatiline eluloomüsteerium "Mahler" (UK 1974). Filmile eelneb filmirežissööri ja -ajakirjaniku Marianne Kõrveri lühiloeng.