“Soovisime kasutada kergesti äratuntavat muusikateemalist motiivi ning kitarr kui sümbol illustreerib selgelt ja üheselt muusikaauhinna olemust,” kommenteerisid uue trofee kujundust Mehis Tiitsar ja Veiko Vaine. “Olgu auhinna saajaks pop, rock või jazzplaat, annab uus auhind edasi vihjet piiritule ja ülevoolavale muusikalisele loovusele, millest ka graatsiline voolavus ja väljumine põhivormi gabariitidest,” lisasid disainerid.

Eesti Muusikaauhindade auhind on tunnustus mitte ainult artistidele, vaid kogu meeskonnale, kes muusika loome- ja tootmisprotsessis osalevad. Zürii hindab albumeid 12s kategoorias ning lisaks valitakse parim muusikavideo ja laul, mis on valminud 2011. aastal.

Eesti Muusikaauhinnad 2012 galat juhtivad Lenna Kuurmaa ja Mihkel Raud. Tandem juhib aasta üht suurimat punase vaiba auhinnatseremooniat, millel esinevad erishow’dega kümme artisti, nende seasLiis LemsaluInesGetter JaaniOutloudzTerminaatorEwert and The Two Dragons.

Galakontserdist võtavad kohapeal osa mitusada eesti muusikatööstuse -ja meedia esindajat, kõik artistid ja nende meeskonnad, meelelahutuse tuntuimad tegijad. Lisaks müüakse Piletilevi jaTicketpro vahendusel 500 piletit esinevate artistide fännidele või huvilistele, kes tahavad kohapeal jälgida showd. Otseülekande teeb TV3.

Eesti Muusikaauhinnad 2012 galat toetab Jägermeister.