Kohe pärast staarisaate võitu hakkas Birgit usinalt esinema, sai valmis saatevõiduga kaasnenud albumi, asus kohe järgmise kallale ning muudkui esines, esines ja esines, olles kogu aeg intensiivselt pildil ja proovides kätt erinevate muusikastiilide kallal. Selles tuules kaotas ta korraks käest oma praegu taasleitud suuna — eestikeelse muusika.

Solarises filmitud “Ringvaate” klippide ajal tunnistaski Birgit esmakordselt Publikule antud intervjuus, et on pöördunud tagasi kodumaise nii-öelda kauni ja hingelise muusika juurde ning loobunud inglisekeelses klubiskeenes surfamisest. Oma elukaaslase Indrek Sarrapiga on ta mõnda aega teinud ka swingi-katsetusi muusikalises kollektiivis Swingers. 

Kuigi Eesti muusikaauhindade jagamisel auhinda vastu võttes tunnistas Birgit aastal 2010, et Meelis Meri ja Priit Julm ehk Rulers of the Deep nimeline tandem “tegid temast naise”, siis võib täna öelda alles täie tõega, et kunagisest staarihakatisest on saanud naine, keda pole häbi saata Euroopa muusikahiidudega vastamisi Eurovisioonile.

Birgiti esimesed sõnad Eesti laulu võitjana saatejuhtidele edastatud emotsioonides olid: "Ma tõesti mõtlesin, et jään viimaseks täna!" Ning Publikule antud pikemas intervjuus nentis ta, et on nõus rahva soovidele vastu tulema ning arvesse võtma ka negatiivset kriitikat. "Eks selles superfinaalis oleks olnud võrdselt raske olla kõigiga, sest kõik olid tugevad konkurendid. Mul on suurem lavakogemus kui Gretel, see on tõsi, juba peaaegu 6 aastat, mis võrreldes mõnede suuremate tegijatega on küll väga vähe, ent võrreldes näiteks Gretega siiski arvestatav eelis," arutles ta.

Kuula meenutuseks ka Birigit eelmise aasta Eesti Laulu lugu: