Vaata pilte finaalsaate salvestuselt:

Finaalsaate esimeseks katsumuseks oli kolmele finalistile ajakirja Cosmopolitan esikaane pildistamine. “Tegu on väga erilise fotosessiooniga, kuna Cosmo kaasi me tavaliselt Eestis ei pildista,” jutustas peatoimetaja Mari-Liis Helvik. “Vaid korra varem oleme seda teinud, siis kui esikaanel oli Helina Metsik, modellisaate esimene võitja,” jätkas ta. Fotograafiks oli Anu Hammer, meiki tegi Mammu, soenguid sättis Marika Heering ning riided valis selga Karolin Kuusik.

Lätlanna Kristine poseeris fuksiapunases kleidis. “Sa oled nii ilus, et sulle sobib kõik,” kiitis stilist Kristinet ja näha oli, et neiu tundis end kaamera ees kui kala vees. “Tahaks võita!” teatas ta pärast pildistamist. Ka Cosmo tiim jäi rahule: “Tal on miljoni dollari naeratus, mis on väga oluline ja ta teadis, et Cosmo tüdruk on flirtiv, kergitas veidi oma seelikut, tõi endaga kaasa positiivsust ja nooruslikkust!”

Monika säras kullakarvalises litterkleidis, kuid olles kleenuke, pidi ta mängima veidi rohkem oma puusadega, et kurve lisada. “Su silmadesse on väike väsimus tekkinud, tee silmad lahti,” andis fotograaf Anu Hammer Monikale nõu ning asi paranes. “Monikal läks hästi, tal on isikupärased näojooned ja väga värske nägu ning naeratus, see on suur eelis. Alguses ma kahtlesin tema kehas, sest see on fashionmodelli keha, niiöelda moetööstuse keha,” kommenteeris peatoimetaja Mari-Liis Helvik.

Sandrale anti alguses violetne varrukateta kleit, kuid see ei sobinud. Temaga oli fotograafil kõige raskem, aga pärast kui Karolin Kuusik otsis Sandrale parema kleidi, sai keeruline olukord lahendatud. Viimastest piltidest sai juba ilusti fotograafi juhendamisel asja. Peatoimetaja kiitis Sandrat ka selle eest, et too ei lasknud konarlikust algusest ja kleidivahetusest end häirida.

Teiseks katsumuseks oli kõndimine Tallinn Fashion Weeki moelaval Kuldnõelal ja esitleda moekunstnik Aldo Järvsoo kleite. Järvsoole meeldis Monika kõige enam, Kristinet pidas ta lihtsalt turvaliselt ilusaks ja professionaalseks modelliks ning Sandrat kõige kommertslikumaks keha kurvikuse tõttu. Moelaval kõndides võitles Sandra haigusega — tal valutasid neerud ja palavik tõusis üle 38 kraadi.

Kristine sai oma poodiumikõnnaku eest kriitikat, enesekindlusest, kannatlikkusest ja rütmitunnetusest jäi puudu. Monika ei meeldinud kohtunikele liigse kramplikkuse ja kiirustamise tõttu, küll aga meeldis žüriile tema pooside sissevõtt. Sandra avaldas kõige enam muljet, kuna paistis kõige lõdvestunum ja loomulikum. Küll aga veidi liiga seksikas. Cosmo pildistamisel skooris Sandra, kelle kurvid ja naeratus lajatasid kümnesse. Väga kena pilt oli ka Kristinel, kuid Monika pingutused peita oma kõrgmoelikku välimust luhtusid. Saate võitis Sandra!