Tudengimissiks kandideerivad EBSis ettevõtlust ja ärijuhtimist loomemajanduses õppiv Liisa, EABA ärijuhtimise tudeng Eike, IT-süsteemide administreerimist IT-kolledžis tudeeriv Maarja-Liisa, Tallinna Ülikooli keskkonnakorralduse tudeng Grete, TTÜs ärindust õppiv Birgit ja Tartu Ülikooli Õigusinstituudis õigust tudeeriv Reelika.

Enne tulist ja pöörast võistlust kogunevad missid, et koos veeta toredalt aega ning üksteist tundma õppida. Plaanis on teha natukene tööd ja ka lõbu. Kuni võistluseni peavad osavõtjad osa võtma trennidest ning koolitustest, et olla valis esindama oma kooli täies hiilguses. Kuid ei puudu ka lõbu ja heategevus. Missid lähevad külla Tallinna kodute loomade varjupaika, kus pakutakse seltsi armsatele kutsudele ja kassidele. Kui süda on väga helgeks tehtud, siis katsetatakse ka misside ekstreemust Tondi Lasketiirus.

Miss University 2013 valib välja auväärne 5-liikmeline žürii.

Missikandidaadid astuvad ülese kolmes peadpööritavas voorus. Kõigepealt tutvustav tants. Seejärel näidatakse oma parimaid oskusi talendivoorus ning kevadist meeleolu tekitatakse fantastilise bikiinivooruga.

Esmaspäeval algavad Tallinnas ka tudengite kevadpäevad.