Võistlustulle astusid Anette Maria Rennit, Ketter Orav, Hele-Mai Mängel, Johanna Randmann, Merilin Mälk, German Pinelis, Mait Mikussaar, Kaarel Orumägi, Jüri-Saimon Kuusemets ja Rauno Gutman. Lohutusvoorust pääses rahvahääletuse tulemusena edasi Rauno Gutman, Anette Maria Rennit ja Merilin Mälk ning kohtunike valikuga Hele-Mai Mängel.

LAULUD, mis tulid esitusele, ja kohtunike kommentaarid:

Kaarel Orumägi “Kuni veel sind hoida suudan”

Mihkel Raud: "Sa oled kahtlemata suurepärane laulja. Sinu lauluvalik oli väga põnev. See Endel Jõgi poolt kirjutatud laul on fantastiline. Aga, sinus on mingi teatav etteaimatavus. Selle etteaimatavuse üks nõrk külg on see, et mind sa hakkad vaikselt ära tüütama. Sellel numbril polnud midagi viga, aga sa oled siiski natukene liiga niššitüüp, et hoida meid pikemalt oma haardes."

Eda-Ines Etti: "Osade asjadega, mida Mihkel ültes, olen nõus. Ma ei arva, et sa tüütavaks muutuksid. Sinu tänane etteaste oli minu jaoks positiivne tagasitulek. Kena oli kuulata vaikseid noote, need olid õrnalt ja tundlikult laulud. Sind oli hea ja huvitav kuulata. See osa, Mihkli jutust, milelga ma nõus olen, justkui ma ei tea miks, sinu puhul tahaks midagi veel või mingit üllatust. Esimesel korral sind nähes sa üllatasid. Ma ei teagi, milles asi on, aga ma lodoan, et sul läheb täna hästi."

Koit Toome: "Täna olid sa bravuuri ja diivat maha tõmmanud ja mulle isiklikult meeldis. Mulle tundus, et see oli su tugevam etteaste kui eelmises saates. Mõnes mõttes on just ju hea, et sa oledki sina ja eristud teistest. Olen kindel, et kui sa tulevikus salvestad neid laule, mis sulle mõeldud, siis see oleks väga äge."

Mait Mikussaar “Earned It”

Eda-Ines Etti: "Sind oli väga huvitav täna kuulata. Iga lausega pakkkusid sa midagi uut. Kõik need keerutused, mis kõik ei tulnud küll perfektselt välja. Väga hea etteaste igatahes."

Koit Toome: "Sa olid seekord võtnud loo, kus saad ennast kui lauljat rohkem näidata. Sa olid elu raskeks teinud ja võtnud keerulise loo. Loodame, et üks teine kohtunik ei jäänud seekord Tomi Rahula mängu kuulama ja kuulis sind ka."

Mihkel Raud: "No pressure, nagu öeldakse. Oeh… Seda on huvitav jälgda jah, kuidas lauljad nii lühikese ajaga muutuvad. Eelmisel nädalal su etteaste ei meeldinud, aga täna meeldis. Ma olen allerigiline nende fillide suhtes, ma lähen lausa kärna. Sa lõid haamriga täpselt sinna kohta, kuhu vaja. Aitäh, Mait!"

Merilin Mälk “Tunnen elus end”

Koit Toome: "Merilin, mul on nii hea meel ,et teisel poolel loost lasid looma ikka välja ja hakkasid laulma. Mul oli hirm, et pärast viimast saadet ei julge sa enam kõva häält teha. Esimene pool oli väga kena ja vaikne ja teises pooles andisd sa häält juurde. Sa oled väga sümpaatne ja armas, mulle meeldib, kuidas sa laulad."

Mihkel Raud: "Juba teine laulja, kes mulle varasemalt pole kõige rohkem meeldinud, aga täna üllatab. Sa näed väga hea välja. Kaks nädalat tagasi mõjusid sa suure ettevõtte raamatupidajana, aga täna olid eakohasem. See kuidas sa mõjud, on täna sümpaatne. Mulle meeldis, kuidas sa hoidsid tagasi ja ei pistnud röökima kohe. Ja kui sa pistsid röökima, siis mu vererõhk elas selle üle."

Eda-Ines Etti: "Ma pean nõustuma oma kolleegidega, tänane etteaste oli armas ja terviklik. Mulle samuti meeldis, et alguses näitasid oma rahulikku tooni ja pärast lasin looma välja. Su puudus on see, et see tämber on sul kitsas, aga eks sa saad veel lisada värvi sinna juurde."

Jüri-Saimon Kuusemets “Ootan und”

Mihkel Raud: "Praegu su etteaste mõjus tsirkusenumbrina. On tore, kui saab nalja, kui tuleb poiss, teeb naljakaid liigutusi ja laulab porgandi häälega. Aga ei meeldinud mulle midagi selle esituse juures täna, Jüri-Saimon, kahju küll.

Koit Toome: "Sinu puhul olen mina esiemesest voorust saadik oodanud, et ootan järgmist saadet ja ootan, et kas tuleb midagi. Esimesest saatest on sinuga see tunne, et natukene toores on kõik, küpsuse, hääletooni ja lavalise olekuga seoses, ma ei saaanud täna seda emotsiooni, mida ootasin. See oli suhteliselt selline ühe fraaasi peal olev laul ja mulle ei jõudnud see kohale.

Eda-Ines Ett: "Jüri, eesti keel sobib sulle täitsa hästi, loo valik oli huvitav. Tõesti, nagu etteaste oli kuidagi toores ja endiselt ma tunnen, et sa pead veidi küpsema. Veidi vara on veel sinu jaoks, pead küpsema, siis tulevad ka edukamad."

Ketter Orav “Ma tulen öösel salaja”

Mihkel Raud: "See pole vist hea tunne, kui Ines ja Koit su peale kadedad on. Aga on ka põhjust, mulle mõjus ka sinu esinemine väga hästi. Kui millegi kallal vinguda, ja ma muidugi tahan – Koit Toome ahistab vibratot samamoodi kui sina. Sul on Sõnajalgade vibrato. On neli lauljat, kes vibratot nii väärkasutavad: Koit Toome, Siiri ja Viivi ning sina."

Eda-Ines Etti: "Ketter, sa mõjusid täna väga hästi. Väga hea loovalik. Sa oled tehniliselt väga hea laulja, sind on lust kuulata. Oskaks isegi nii laulda. Väga hea kuulata, kuidagi selline helgem pool tuli sinus täna välja. Mulle meeldib, kui mul artisti kuulates endal ka ärevus sisse tuleb."

Koit Toome: "Sinule ma olen pöialt hoidnud esimesest saatest alates, see oli keeruline laul. Mul oli natukene sellest kahju, et mõnes kohas oli intonatsiooni tabamisega probleemid. Sinu kõik keerutamised ja ilustused on väga kaunid. Sinusugune laulja peaks ammu stuuodios plaate salvestama."

Rauno Gutman “Kell kuus”

Mihkel Raud: "Ühel pool on Ketter, teisel pool on kohe lavale astuv Anette-Maria ja sina oled kohe seal keskel ja need on ühed rasked kruustangid. Ja mis Ketteri osa puudutab, oled sa üsna valusalt seal vahel. Mind ei veennud, jättis lapsiku mulje. Olen Koiduga nõus, nooruse siirus. Viisi sa pead ja kõik on vahva, aga täna jäi mingisugune oluline asi minu jaoks tulemata. Vaatame, kuidas järgmises saates läheb… või ei lähe.

Koit Toome: "Kui ma sinu esitust vaatan, siis tuleb helge tunne südamesse. Ilus on vaadata sellist nooruse siirust. Sind vaadates on alati selline poistebändi tunne. Ääretult sümpaatne esitus. Sinu nooruse siirust ja hea vungiga minekut on hea vaadata."

Eda-Ines Etti: "Rauno, eelmises saates oli väga hea. Täna, võib-olla see laul ei andnud sulle võimaust enda näidata. Minu jaoks jäi natukene väheks, aga endiselt mulle meeldib sinu suhtumine ja lavaline oleks. Selles kõiges on midagi siirast ja ma tahaks sind veel näha."


Anette Maria Rennit “Must lind”

Mihkel Raud: "Jaa, Anette-Maria. Kui ma sain teada, et see on sinu laul, siis ma mõtlesin, et täna on see päev kui sa kärvad. Siin on väga lihtne minna üle piiri ja lihtne forsseerida seal, kus pole seda vaja. Aga sa jäid ellu. Vähe sellest. Huvitav olukord, kus laulja… domineerib nii selgelt selle üle, mis on tema saade. Ma tundsin, et ma tahan siia bändi. Sinus on mingisugune elu, morbiidne energia. Midagi ei ole teha, mulle lihtsalt meeldib ja ma väga tänan sind selle eest.

Eda-Ines Etti: "Olen nõus Mihkliga, et väga keeruline lugu. Hea seade, lust oli kuulata. See kõik oli selline mõnus, täna ei olnud sellist toorest lähenemist mingitele nootidele. Praegu oled sa esitanud hästi tumedaid lugusid, ma arvan, et sa oled selline väljakujunenud tüüp. See tume värk sobib sulle,

Koit Toome: "Ma olen selles mõttes nõus, et sinus on see jõud olemas, aga ma ei kujuta ette, kuidas sinu esituses kõlaks midagi helget. Ma pean tunnistama, mul oli selline tunne, et kohati keeraks volüümi maha. See ülemine noot oli muidugi madal, see oli küll mööda. Enamus noodid läksid õnneks pihta."

Johanna Randmann “Paradiis”

Mihkel Raud: "Mulle see laul väga meeldib. Sina mulle meeldid ka. Ja kui mulle kaks meeldivat asja kokku panna, siis mis võiks viltu minna. Ei läinujdki midagi viltu, kõik ongi väga hästi. Ma tahaks sind tunnustada ühe asja eest, et sa tegelikult oleksid võinud närvi kaotada sinust sõltumatutel põhjustel ja kõik läks täpselt nii nagu pidigi minema. Sind on võimalik visata tundmatus kohas vette ja sa tuled sealt lupsti välja!

Eda-Ines Etti: "Sina oled selline hele ja helge, sulle sobivad sellised südamlikud ja siirad laulud, sa ise mõjud ka helgelt. See laul on kena ja sobis sulle. Ma ei tea, kas see käivitab ka televaatajaid.

Koit Toome: "Johanna, minu ema ütles, et sa pidid olema minu noorema venna lemmiklaulja siin saates. Ükskõik kuidas sul siin saates läheb, ma loodan, et sa teed oma asja edasi. Eestil on kindlasti sinusugust lauljat vaja. Mulle meeldib, kui tuba on päikest täis ja kõik on väga ilus ja helge.

German Pinelis “Süte peal sulanud jää”

Mihkel Raud: "Panid tähele, Koit rääkis sinust kui räigelt heast lauljast tulevikus, aga meil on praegu olevik. Aga me otsime räigelt häid lauljaid, selles see probleem ongi. Potentsiaal on olemas ja kui need asjad välja tulevad, on hästi, aga täna ei tulnud. Kunagi oli Eestis selline film nagu “Navigaator Pirx”, kus üks osaline oli robot. Sa natuke meenutad seda tüüpi, kes oli robot. Midagi ebamaist on sinus, aga see pole just halb asi."

Eda-Ines Etti: "Mulle täna väga ei meeldinud. Mulle tundus, et sa arvutad laulmise ajal: nüüd ma laulan selle noodi nii ja tolle naa. Ei olnud sellist, mingi õige tunne jäi puudu selles esituses. Samas olen nõus Koiduga, et sinus on metsik potentsiaal. Sa ei tohi kunagi püssi põõsasse visata laulmise suhtes, see tuleb sul väga hästi välja."

Koit Toome: "Sinus on selline potentsiaal peidus, millest me oleme näinud ainult osakest. Kui sa tegeleks laulmisega tõsisemalt, siis sinust saaks räigelt hea laulja. Sul on ilus tämber, sul on kõik olemas. Sa panid sinna laulu oma hinge sisse. Kohati on aga natukene toores, aga samas, kui sul välja tuleb – see on megailus. Super."

Hele-Mai Mängel “Sorry Not Sorry”

Eda-Ines Etti: "Lugu oli raske tõepoolet, palju keerutusi, kiire tekst ja meloodia. Sul õnnestus täitsa häsit, kuigi mõned kohad ei tulnud kõige paremini välja. Ma tahaks sind veel näha."

Koit Toome: "Me nägime siin häälevaldamise demonstratsiooni, sa valdad häält suurepäraselt. Sinu puhul ma ei karda kunagi, et kas saad järgmise noodi pihta või mitte. Sa oled väga musikaalne, see oli väga tugev sooritus."