See jääb kahjuks enamikele unistuseks, kuid Publik püüab uudishimu nüüd veidi leevendada ja kirjeldada, milline üks võttepäev välja näeb.

Rolli sarjas ei saanud ka meie, küll aga sattus Publiku fotograafi auto ootamatult põgenemismasinaks. Just nii pöörane, ettearvamatu ja samas läbimõeldud on sarja tegemine.

Kirjeldame nüüd Sulle, mida mõne tunniga võttepäeval nägime!
(Pilte saad vaadata suurelt, kui peale klikid!)

Pühapäev, kell 11.30

Läksime Arigato spordiklubisse, kus sel päeval võtted toimuma pidid. Kohvikus istusid Elina Pähklimägi, kostümeerija Annely, tema assistent Agnes ning meikar Gristina. Õige pea pääsesime kõik ruumi, kus laotati laudadele välja kõik võteteteks vajalik - meigikohvrist tulid välja kõikvõimalikud erinevad värvipaletid, pintslid ning ka näiteks Marika Vaariku parukas, mille viimne kui karv kammimisega paika pandi. Kostüümeerija Annely paljastas veidi ka oma auto sisu, kus spetsiaalselt riiete riputamiseks on toru installeeritud.

Umbes kell 12.00

Alustati Elina Pähklimägi tegemist Häidiks. Kohale saabub ka ülejäänud võttemeeskond, kes sagib, ning vaatab üle päeva tööplaani. 

12.30

Võtteplatsile saabuvad Vaarik ning Adamson, kellele hakatakse samuti meiki tegema. Osas, mille võttel käsime, löövad kaasa muide ka Gerli Padar ja Martin Parmas.

Samal ajal alustabki võttemeeskond võttega, kus Häidi jookseb järele tantsusaalist põgenevale mehele. Põnev tagaajamine harjutatakse mitu korda läbi. Spetsiaalselt võtteks on kohale tulnud ka Tulika takso auto, mis Häidi kohale toob. Ühte ja sama võtet korratakse mitu korda, sest on vaja nii kaugemaid kui lähemaid kaadreid. Lisaks tuleb üks asi jäädvustada kaks korda sest suurte klaasakende peegelduse peale jääb kogemata ka võttemeeskond - selliseid vigu aga sarja sisse ei lasta!

Täiesti ootamatult saab rolli ka Publiku fotograaf Martin Dremljuga auto, millega Martin Parmase kehastatav pahalane veidi hiljem sündmuskohalt põgeneb.
13.15
Maja ette jõuab Kätmobiil ning väiksed poisid, kes trenni on tulnud, on põnevusest justkui halvatud. Vahivad vasakule ja paremale ning elevus võtab maad - kuskil peavad olema ju ka Häidi, Frida ja Marion siis!

Õige pea tulebki kolmik, kes selleks ajaks riided ka jõudnud juba vahetada ning asuvad järgmist võtet tegema.

Väikse pausi ajal käib tagatoas vilgas tegutsemine. Elina Pähklimägi ja Kadri Adamson kirjutavad autogramme postritele, mille loosime välja SIIN, ringi liigub üks fännikiri, mida kõik loevad. See on üks paljudest, mis TV3 majja naistele saabub...

Kell 14.00

Võte tantsusaalis toob majas treenivate noorte sekka taas elevust - nad näevad, et kaamera- ja helimehed käivad sisse-välja ning tossumasin töötab täie hooga. Läbi udustatud akende püütakse piiluda ning Gerli Padari ja Martin Parmase tantsuvõtte harjutamise taustal toimub tõeline varjudemäng. Selleks ajaks, kui algab päris võte, läheb akende juurde režissöör Ain Prosa assistent, kes noored eemale hoiab.

Meiega üheaegselt lahkuvad võtteplatsilt ka Marika Vaarik ning Kadri Adamson, Elina Pähklimägi on juba läinud lauluproovi ning teisedki tõttavad omi asju ajama, et kell 18 kohtuda meeskonnaga taas ning jätkata võtteid.

Võttepäev tegi väga selgeks, et tegu on tõeliselt hästi omavahel töötava meeskonnaga - on ju ka juba pea 5 aastat koos tööd tehtud ja kõigil rollid selged. Režissööri töö on aga kõige kibekiirem - tema on kogu aeg igal pool ning vastutab, et viimne kui pisidetail oleks paigas. Just seepärast ei õnnestunud teda ka pildile peaaegu saada - ta lihtsalt kogu aeg sebib ja tegutseb.

Selge on see, et sarja tegemine ei ole sugugi kerge ning selleks, et telekaekraanile jõuaks Eesti menukaim krimikomöödia uus osa, nähakse väga palju vaeva.

Aprillikuus, kui need osad eetrisse lähevad, võite sellele veelkord mõelda!